Visszavonul-e Bayer Zsolt, ha visszaadja mindenki a kitüntetését?

2016. augusztus 23. 12:43

A probléma az, hogy a kitüntetést visszaadók se tesznek a morális felháborodáson túl semmit.

2016. augusztus 23. 12:43
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Ez a felhorgadás része annak a felhorgadás-sorozatnak, amit 2014 óta látunk. Ahogy a Fidesz egyre inkább foglalja el a magyar államot, az érdemi politikai képviseletétől megfosztott, földbedöngölt balliberális szavazók egy-egy ügy mentén robbantják a politikai döntéshozatalba be nem csatornázott véleményüket. Ilyen volt például a Quimby tusnádfürdői fellépésekor kitört botrány is.

És vannak olyan esetek, amikor ez a felhorgadás találkozik az alaptáboron túlmutató értelmiségi, sőt, nem értelmiségi egyetértéssel is. Bayer Zsolt ügye szerintem ilyen. Bár nem gondolom azt, hogy vidéki kőművesek felháborodottan írnának Áder Jánosnak, vagy percenként nyitogatnák a 444-en a folyamatosan frissülő cikket, hogy megtudják, ki mindenki adta vissza a díjat, de ha eljut hozzájuk a hír, és Bayer leírt mondatait meglátják, bizonyosan nem fogják helyeselni azokat. Persze tenni se fognak ellene semmit.

A probléma az, hogy a kitüntetést visszaadók se tesznek a morális felháborodáson túl semmit.

Merthogy a probléma valójában nem az, hogy Bayert kitüntették, ez csupán tünet. A probléma az, hogy ma Magyarországon állami dicséret mellett, sőt az állam által finanszírozva, sőt állami plakátokon lehet uszítani, gyülőletet kelteni. A valós problémánk ez.

Ezt viszont nem oldják meg a visszadott kitüntetések, még ha szimpatikus gesztust is gyakorolnak vele a kitüntetést visszaküldők, és sok ember számára adnak értékítéletet, jelezve, hogy ez a Bayer-féle mentalitás az, amiből nem kérünk.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2016. augusztus 24. 11:18
Jámbor: Csendesen kérődzik, igen jámbor fajta, Pedig éhes borja nagyokat döf rajta. Jámbor gyomra csak speciális takarmányt fogad be, csak olyant, amit Sorosék tesznek elé a jászolba.
kitiltott
2016. augusztus 24. 01:24
Rohadj meg Te mocsok
1120
2016. augusztus 24. 01:04
"A probléma az, hogy a kitüntetést visszaadók se tesznek a morális felháborodáson túl semmit." Teljesen világos. Valamit tenni kell. Pl. agyonütni azt, akinek eltér a véleménye az enyémtől. A jakobinus kurva anyádat répázzad meg!
de karatna
2016. augusztus 24. 00:07
Jámbor Andriskának az Újlipótvárosba és a Hollán Ernő utcai haveroknak! Ugyebár, az 1867. november 25-én polgárjogot nyert zsidóság, —mint a magyartól szellemi és anyagi kultúrában eltérő, teljesen idegen etnogenezisű etnikai-és történelmi eredet, valamint érdekközösség—, soha nem kapott ahhoz jogosítványt, hogy beleszólása legyen abba, hogy a magyar nemzet túlnyomó többsége által megválasztott nemzeti kormány kit tüntessen ki és mikor, valamint miért! A zsidóságnak 1948. május 14-óta meg van a saját zsidó nemzetállama, ahol alkalma nyílik arra, hogy beleszóljon abba, hogy ott Izrael demokratikus nemzetállam területén kit és miért tüntessenek ki. A frusztráltaknak van megoldás! http://i.imgur.com/O5Y3TjT.jpg VALAMI MÉG ESZEMBE JUTOTT! Változtatni kell az érdemrend formáján! "Magyarország Dávid Csillagos lovagi fokozatát " kell kiadni. Azt bizonyosan nem adják vissza. De egy "keresztet"? Ugye Andris?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik