Lovagkor

2016. augusztus 23. 14:05

Vajon Szent László strapálta volna-e magát a kun vitézzel, Nagy Lajos elverekedett-e volna Nápolyig, ha tudják, hogy pár száz esztendő múlva ezek lesznek magyar földön lovagok?

2016. augusztus 23. 14:05
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Alfahír

„Vajon Szent László strapálta volna-e magát a kun vitézzel, Nagy Lajos elverekedett-e volna Nápolyig, s a két húszéves kamasz-király, Ulászló és II. Lajos magára öltötte volna-e a nehéz páncélt Várna és Mohács mezején, hogy életét adja a hazáért – ha tudják, hogy pár száz esztendő múlva

ezek lesznek magyar földön lovagok?

Különben nem irigylem én senkitől a kitüntetést, egyik kedvenc elcsépelt igazságom, hogy azokat nem kapják, hanem adják, és így sokkal inkább minősíti az adományozót mint azt, akire feltűzik. A baj az, hogy magyarok százezrei hiszik azt, hogy ezek a plecsnik ma, 2016-ban tényleg fontos ügyet képviselnek, viselőik állásfoglalása pedig ezernyi sokkal égetőbb kérdésnél is előbbre való közügy. Így aztán Bayer, Krausz, vagy Bencsik keresztjét

nem csak ők viselőik – hanem mi mindannyian.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. augusztus 23. 21:05
Gonoszkodom egy kicsit. Szerintem egyetlen aktív politikai publicistának sem szabadna állami kitüntetést adni, kivéve, ha elismert szépirodalmi munkássága is van. Ez a megállapítás vastagon vonatkozik a korábbi rendszerekre is. Ha ezt betartották volna a rendszerváltozás óta, sokkal kevesebb lenne ma a vita. (Egyébként Nagy Lajos talán legsikertelenebb vállalkozása volt a Nápolyi Hadjárat amikor -valószínűleg- meggyilkolt testvérét akarta megbosszulni. Ekkora távolságból ugyanis nem lehet egy országot megtartani...)
Bolond Istók
2016. augusztus 23. 19:31
"2014 augusztusában a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának gólyáit vetették alá megalázó feladatoknak Szarvason. Az etikai vizsgálat és felelősségre vonás elmaradt a 10 fiatal megszégyenítése után. A BCE ezt azzal indokolta, hogy nem kényszerítették a hallgatókat a szexuális vonatkozású játékokra. A BCE volt budai campusa – az élelmiszer-tudományi, tájépítészeti és kertészettudományi karok – hagyományosan a szarvasi ifjúsági táborban tartotta gólyatáborait. A szervezést a BCE hallgatói önkormányzata vállalta, míg a pesti karok gólyatáborait az úgynevezett öntevékeny csoport irodák, az ÖCSIk szervezték, kivéve a mesterszakos közgázos gólyatáborokat, amelyeket szintén a HÖK." http://vs.hu/kozelet/osszes/oralis-szexet-imitaltattak-a-corvinus-golyalanyaival-0821#!s20 "Évtizedes, ismert tény, hogy az ELTE BTK HÖK politikailag elkötelezett szervezet – vezetőit előbb-utóbb a Jobbikban, illetve mindenféle zsíros önkormányzati, parlamenti pozíciókban láthatjuk viszont. Aki nem hiszi, annak alant található egy rakat név, forrásokkal, fotókkal Megengedhetetlen, hogy Garbai Ádám HÖK-elnök BTK-s oktatók ellen lép fel pusztán azért, mert szóba mertek állni a Hallgatói Hálózattal. Érthetetlen a HÖK által alkalmazott kettős mérce akkor, amikor az egyetemnek ebben a pillanatban is van ugyanis olyan oktatója, aki aktívan pártpolitizál: a nem is olyan rég alakult Magyar Tavasz Mozgalom egyik alapító tagja például az a Stummer János, aki úgy tanít a BTK-n a legnagyobb zavartalansággal, hogy mindeközben 2008 óta a Jobbik Magyarországért Mozgalom Ifjúságpolitikai Kabinetjének vezetője, 2010 őszétől pedig önkormányzati képviselő Budapest Erzsébetvárosban. Szávay István egykori HÖK elnök pl. újabban a Jobbik parlamenti képviselője. Nemes László későbbi elnök is teljes nyíltsággal volt elkötelezett párttag (a 2009-es EP-választások estéjén aktív HÖK-elnökként tűnik föl az eseményről készített "Jobbik Híradó"-ban elődje mellett a párt főhadiszállásán), Garbai Ádám jelenlegi elnök pedig követi elődeinek remek hagyományait. Nem csoda, hiszen Nemes az utódlása körüli versenyben szemrebbenés nélkül rúgott ki bárkit bármilyen pozícióból, amennyiben az ellene helyezkedett. A lista közel sem teljes, de nem gondolom, hogy ennél több bizonyítékra lenne szükség." http://jobbiknevelde.blog.hu/
Szívemből magyar
2016. augusztus 23. 17:33
Jó cikk, Bayernak amellett, hogy általában egyetértek vele, nagy hibája, hogy fidesz pártkatona.
Akitlosz
2016. augusztus 23. 16:58
"A baj az, hogy magyarok százezrei hiszik azt, hogy ezek a plecsnik ma, 2016-ban tényleg fontos ügyet képviselnek," Honnan veszi a szerző ezt az adatot? Hol vannak ezek a százezrek, kik ők? Még ha az összes itt hozzászólót is beleszámoljuk, akkor sem jön ki még a százezer sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik