A gólem

2016. június 29. 14:46

Török Márk és a hozzá hasonló hökvezérek rakták össze az intézményrendszert, amely biztosítja, hogy csak hozzá lojális emberek kerülhessenek pozícióba.

2016. június 29. 14:46
Tanács István
Népszabadság

„Török Márk sokadik megválasztása is törvényes volt – hiszen ő írta a törvényt, amely alapján akárhányszor újra lehet őt választani. Ők tették diákjoggá, hogy élete végéig egyetemre járhasson az ember – akkor is, ha egyetlen ­szakot sem fejez be sohasem. Török Márk és a hozzá hasonló hökvezérek rakták össze az intézményrendszert, amely biztosítja, hogy csak hozzá lojális emberek kerülhessenek pozícióba. Hogy ha valaki mégis tisztségbe kerül, azt a rendszer mihamarabb kivethesse magából. Ő hozta létre a »hallgatói demokráciának« azt a rendjét, amely – a kívülről próbálkozók garantált bukását felmutatva – eleve elijeszti, a hiábavalóság és esélytelenség látszatába keveri azokat, akik megpróbálják komolyan venni mindazt, amiért ez az egész elkezdődött; amire ­való lenne.

Most itt van a rektor, itt vannak a dékánok, itt van az emberminisztérium – összetörnék a fejükre nőtt gólemet, de nem bírnak vele. ­Török Márk nem mond le egy levél hatására, mert nem ilyen a természete. Akár 2019 is lehet, mire jogerős ítélet születik az ügyében, és már tényleg nem lehet még egyszer megválasztani. De a szabályokat, amelyeket létrehozott, borzasztó nehezen lehet demokratikusan felszámolni. A vezető garnitúrát, amelyet a lojalitás alapján összetoborzott, demokratikus módszerekkel szinte lehetetlen kirobbantani a posztjáról. Jó esélye van rá, hogy valójában akkor is ő lesz az ehökelnök, amikor – valamikor – formailag már nem ő lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. június 29. 18:21
Honjaim! Itt és most a kristálytiszta liberalizmust láthatjátok. ELFOGADNI EGY PILLANAT MŰVE. MEGSZABADULNI TŐLE,EGY SOHA VÉGET NEM ÉRŐ TORTÚRA!!!!! Mondom néktek VIGYÁZZATOK!!!!!!!!!!!
di maggio
2016. június 29. 16:05
Márk az ifjú Gyurcsány.
vendelin
2016. június 29. 15:18
Török Márk kitűnő politikus lesz. A HÖK már akkor is a jövő politikusainak, megmondóembereinek, jogvédőinek és semmittevő életművész léhűtőinek a keltetője volt, amikor én voltam egyetemista még a múlt évezredben. Kitűnő akol mindazoknak, akiknek tehetségük nagyjából semmihez nincs, ambíciójuk viszont közelítőleg az ionoszféra magasságában vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik