Ön melyik kislány mellett állna meg?

2016. június 29. 12:36

Az UNICEF videójában ugyanaz a kislány kap segítséget majd elutasítást jól öltözötten majd rongyosan.

2016. június 29. 12:36

Az UNICEF videójában a hat éves gyermekszínész, Anano jól öltözötten, majd piszkosan-rongyosan álldogál egy nagyváros forgalmas pontján. A jól öltözött Anano érdeklődést és segítséget kap, a rongyos kislány mellett senki sem áll meg. Majd hasonló játszódik le egy étteremben is, amikor Anano kétféle öltözékben lép az asztalokhoz. A vendégek elhúzódnak, elhúzzák a táskájukat, kiküldik. A videó forgatását a tervezettnél hamarabb kellett befejezni, annyira bántották a kislányt az éttermi reakciók.

A videó alatti kommentek jól mutatják, hogy a bemutatott szituáció megítélése sem lehet fekete-fehér. „Az emberek jobban aggódnak egy meg nem született magzat miatt, mint egy megszületett gyerek miatt, aki épp segítségre szorul” – áll az egyik kommentben. „Argentínában nagyon könnyen kirabolnak valakit gyerekek... Úgyhogy nem szólítjuk meg őket, ha egyedül vannak” – írja egy másik kommentelő.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2016. június 30. 07:31
Ha belegondolok, mennyi pénzt szed össze évről-évre Böjte Csaba vagy éppen az UNICEF, tényszerűen nem igaz, hogy koszos, rossz helyzetű gyermekeken nem vagyunk hajlandóak segíteni, legalábbis öt perc erejéig. Ha föltételezhető, hogy egy öt perces akció segít: elég megkérdezni, hogy ki a gyerek és hol lakik, akkor elég sokan megteszik. Ha föltételezhető, hogy a csekkünk kedvezményezettje megfelelő ember lesz, pl. Böjte, akkor egy öt perces csekkitöltésre is vállalkozunk. Viszont vannak helyzetek, amikor öt perc nem elég.
Paul
2016. június 29. 23:02
Az ember nem hülye, noha az ilyen “józan észt átformálni akaró” hatásvadász filmekkel ezt feltételezik rólunk. Ha teszem azt egy koszos cigánygyereket meg akarsz segíteni (mondjuk letereled a forgalmas útról) akkor gyorsan elõkerül a “család” és meglincsel. Majd én eldöntöm azt, hogy kin, mikor, hol és miért segítek és ez már így is marad nálam.
Droite
2016. június 29. 20:29
Egy pedofil sem volt a kornyeken, hogy "segitsen"? Hova sullyed a vilag.
Potymog
2016. június 29. 16:29
Tanulság: a szociális hálókat szorosabbra kell fonni, a gyermekjóléti szolgálatokat erősíteni kell, és komolyan venni, a gyermekeket pedig idejekorán el kell venni azoktól a szülőktől, akik a megerősített szociális rendszer ellenére sem képesek tisztességesen gyermekeket nevelni. Ha ez így lesz, nem lesznek koszos utcagyerekek, akik előítéleteket alakítanak ki az emberekben, és remélhetőleg a gyermekbűnözés is ritka lesz, mint a fehér holló. Sajnos sok helyen, sok tenni való van még, ami sokba kerül. A közpénzek elosztásánál ennek fontosnak kell lennie, sok-sok mindennél fontosabbnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik