Agónia

2016. június 29. 11:21

Van-e még valami tétje annak, ki lett az MSZP elnöke? Persze. Az a pár tucat státus, amit a szocialisták még mindig remélhetnek: pár tucat bársonyhuzatos szék a parlamentben, pár tucat képviselői egzisztencia.

2016. június 29. 11:21
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér blog

Van-e még valami tétje annak, ki lett az MSZP elnöke?

Persze. Az a pár tucat státus, amit a szocialisták még mindig remélhetnek: pár tucat bársonyhuzatos szék a parlamentben, pár tucat képviselői egzisztencia. Ennyi maradt a legerősebb úgynevezett baloldali pártból, így fest ma az »alternatíva«.

A szocialisták sokáig sikeresen tudták imitálni baloldaliságukat. Elhitették,  hogy a nómenklatúra élelmesebb nyertesei mellett a vesztes sokaság érdekeit is képviselik.  Sokáig bejött nekik, hogy a párt miközben a kádári nosztalgia bázisát kihasználva balra hangol, valójában jobbra húz. Horn Gyula belülről bizonyára megszenvedhette ezt, de volt annyira pragmatikus, hogy kezelni tudja ezt az eredendő skizofréniát.       

A nómenklatúra-nagytőke akkor pártolt el a szocialistáktól, amikor a köreikből érkezett Gyurcsány kormányosi alkalmatlanságával zátonyra navigálta a kétlelkű MSZP-t. Először minden bizodalmukat az agilis Gyurcsányba vetették, de be kellett látniuk, hogy tévedtek. (Nehezen ment.) Utolsó reményük Bajnai Gordon volt, de Bajnai végül is mentőcsónakba szállt, okosabb volt annál, mintsem főbe lője magát a reménytelenül fennakadt hajón.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
császár
2016. június 29. 21:48
Szép levezetés. Pontosn rávilágít, hogy polizikuság egy munkhely. Szép iroda, bársonyszék, sok jutttás befolyás offshore, gumifalú lakás stb.
states
2016. június 29. 15:36
Nagyon jó. Bajnai nem volt hajlandó főbe lőni magát, a pillanatnyi elnök, vagy még inkább az elnök, aki még nem volt az, viszont alighanem az lesz, aki lekapcsolja a villanyt a most pontosan még nem tudható, hol található székházban.
don Fefinho
2016. június 29. 14:51
Nembaj, egyszer majd ha szavazókorba jut az a generáció, amelyik már nem emlékszik rájuk kormányon, azok jól visszaválasztják őket, szétvernek megint mindent aztán lesz újabb 10-20 év amikor nem kell azon aggódni, hogy visszajönnének.
Burmin
2016. június 29. 14:48
Mi a közös Molnár Gyulában és Horn Gyulában ? Hát mindkettő Gyula. Hogy az előbbi is szereti e a konyakot azt nem tudom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik