Soha nem voltam buliba járó típus

2016. június 28. 17:24

Akár magánéleti kérdésekkel kapcsolatban is kikérik a véleményemet; de olyan is előfordul, hogy én kérem ki valamilyen ügyben a fiatalabbak tanácsát, mert érdekel, hogyan látnak egy-egy szituációt. Interjú.

2016. június 28. 17:24
Király Gábor
Képmás

Steven Gerrard írja az önéletrajzában, hogy 30 éves kora után már úgy érezte, „felnőttesebben” kell viselkednie – a pályán és a magánéletben is. Egyre visszafogottabban ünnepelt egy-egy gól után, jóval kevesebbszer járt el a nagyobb győzelmek után bulizni stb. Te is érzel magadban ilyen jellegű változást?

Én soha nem voltam buliba járó típus. Már fiatalon se nagyon voltam az, talán ha évi 2-3 alkalommal voltam diszkóban. Alkoholt egyáltalán nem ittam. De ezek nem is hiányoztak, mert mindig tudtam, hogy milyen cél érdekében mondok le róluk.

Gyakran előfordul, hogy a fiatalabb csapattársak tanácsot kérnek tőled, akár a magánéletükkel kapcsolatban is?

Abszolút. A csapatsportban eleve családiasabb a légkör, hiszen az ember szinte egész nap együtt van a csapattársakkal, adott esetben többet látja őket, mint a feleségét. Néha – például ha edzőtáborban vagyunk – hetekig nem megyünk haza. De már az edzések után se rohan haza rögtön mindenki; sűrűn beszélgetünk, odafigyelünk egymásra, ha valakinek születésnapja van, megünnepeljük, eszünk egy pizzát… Szóval mindenki próbál segíteni a másik gondján-baján, és ez jó érzés. És igen, akár magánéleti kérdésekkel kapcsolatban is kikérik a véleményemet; de olyan is előfordul, hogy én kérem ki valamilyen ügyben a fiatalabbak tanácsát, mert érdekel, hogyan látnak egy-egy szituációt.

Gondolom, a család nagyon fontos számodra.

Igen, a család kiemelkedően fontos. Nem hiszem, hogy lenne olyan élsportoló, akinek ne lenne az. A kapusoknál különösen lényeges a kiegyensúlyozottság, amit egyedül a stabil családi háttér képes biztosítani. A feleségemmel még tinédzserkorunkban ismerkedtünk meg; 16 évesen jöttünk össze, 20 évesek voltunk, amikor összeköltöztünk, jelenleg 23 éve vagyunk együtt. Ő a tökéletes partner számomra – tökéletesen ismerjük és kiegészítjük egymást. Együtt nőttünk fel, sőt, azt lehetne mondani, hogy együtt nőttünk bele az életbe… Két gyerekünk született: a lányunk 15 éves, a fiunk pedig most nyáron lesz 12.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2016. július 02. 00:43
Kiestek az idióta beképzelt belgák. Megérdemlik :)
Gusztav12
2016. június 29. 16:25
Természetesen nem Király hibája, hanem a vezetésé. De ha másképp alakítják a számokat és nem feltétlen csoportelsőségre és pünkösdi királyságra mennek, akkor még ma is Franciaországban lennének. Amikor ezt először felvetettem, azonnal "magyarellenességgel" vádoltak és sokan megugattak. Mára ez megváltozott, nagy a csönd. A törpe mélyen kussol, mert valószínűleg, mint ugye mindent, ő kúrta el. De rendesen! A bugris buta agyával képtelen volt számolni! A csoport elsőség egy pireuszi győzelem volt, ezt be kellene nyilvánosan is ismerni!
MZperX
2016. június 29. 13:08
Most olvasom, hogy 55 percen át törött ujjal védett, szó nélkül, semmi nyafogással!!! Le a kalappal elõtted. Gábor itt a Király!
tevevanegypupu
2016. június 29. 06:52
Éppen amilyennek kell lenni..Nagyon szimpatikus, szeretem. És nekem is van szürke macinacim.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik