Magyar alpolgármestere lesz Temesvárnak

2016. június 22. 15:45

Az RMDSZ és a román nemzeti-liberális PNLmegállapodása alapján Farkas Imre személyében 1989 óta először lesz magyar alpolgármestere a pusztán 5 százalékban magyarok lakta Temesvárnak.

2016. június 22. 15:45

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Temes megyei szervezetei szerdai megállapodásának értelmében az RMDSZ-es Farkas Imre lesz Temesvár egyik alpolgármestere.

A két párt közös közleményben tudatta, hogy a hatékony temesvári helyi közigazgatás biztosítása érdekében, a régebbi jó kapcsolatokra és ezek nyomán létrejött kölcsönös bizalomra alapozva, Temesvár soknemzetiségű jellegét tekintetbe véve kötöttek szövetséget, melynek révén a PNL és az RMDSZ többséget képez az önkormányzati testületben. 

A tisztségébe újraválasztott Nicolae Robu liberális polgármester munkáját az RMDSZ-es és egy liberális alpolgármester segíti. A 303 ezer lakosú, alig öt százalékban magyarok által lakott Temesvárnak 1989 óta nem volt magyar alpolgármestere.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. június 22. 15:53
Na és? Nagyváradnak is volt magyar alpolgármestere. Mit ért el? Csak a pozíció és az azzal járó pénz kell nekik, de a magyarokért nem tesznek semmit.
heep
2016. június 22. 15:50
Még olvasni is szörnyű, hogy Temesvárnak csak 5%-a magyar. Ezt a várost lehetett Magyarország kvázi fővárosának nevezni a XIV-ik század néhány évében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik