Budaörsön nem kérnek az iskolák államosításából

2016. június 13. 08:15

Az iskolák színvonalát félti a budaörsi képviselőtestület az államosítástól, ezért elvi állásfoglalásban tiltakozik a lépés ellen. A Wittinghoff Tamás polgármester vezette testület egyhangúlag szavazta meg az állásfoglalást, két fideszes politikus tartózkodása és egy távolléte mellett.

2016. június 13. 08:15

A budaörsi képviselőtestület elvi állásfoglalásban tiltakozik az önkormányzati fenntartásban lévő iskolás államosítása ellen – írja a Népszabadság.

A legutóbb függetlenként megválasztott Wittinghoff Tamás polgármester szerint azért nem akarják az államra bízni a helyi iskolaépületek működtetését is, mert akkor nem tudnák garantálni „a gyerekek iskolai ellátásának eddigi szintjét”. 

A budaörsi képviselőtestület két fideszes politikus tartózkodása és egy távolléte mellett egyhangúlag szavazta meg az egyelőre szimbolikus tiltakozást. 

Wittinghoff szerint a helyi politikusok úgy gondolják, hogy ha egy önkormányzat vállalja, hogy fenntartja és működteti a területileg hozzá tartozó iskolát, akkor az államnak ezt hagynia kellene. Múlt héten egy Budaörsön rendezett oktatásügyi tüntetésen azt mondta a polgármester, hogy amikor eljön az a pillanat, nem fogja aláírni az átadási nyilatkozatot, amellyel odaadnák az iskolákat az államnak. 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2016. június 13. 15:54
Ha nem államosítanák, az viszont azzal járna, hogy a borsodi iskolák maradnának azon a szinten, amin eddig voltak, ebbe is gondoljon bele a nagy antirasszista Wittinghof.
Héja
2016. június 13. 12:45
Tessék kikiáltani a független Budaörs köztársaságot. Határátkelőkkel, saját zászlóval, költségvetéssel, stb. Asszem a budaörsiek ezek után a volt szdsz-es "független" Wittinghofot felkötnék. Az aglomerációban Budaörsé a legzsírosabb iparűzési adó, ehhez képes a település úgy fest, mint a harmincas években egy elmaradott alföldi nagyközség.
Mich
2016. június 13. 12:31
Népszabadság + "államosítás" = maszlag
Berecskereki
2016. június 13. 11:17
Nagyon sok hozzászólónak halvány fogalma sincs amiről vitatkozik, így az állítások többsége téves. Először el kellene legalább egy tanulmányt olvasni, hogy legyen valami alap. Pl. http://apps.eui.eu/Personal/Dronkers/articles/educatio2006.pdf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik