Matolcsy pert indított Bárándy Gergely ellen

2016. június 7. 10:21

A jegybank elnök szerint túl megy a véleménynyilvánítás határán, hogy az MSZP-s politikus lopással vádolta meg őt egy parlamenti felszólalásában.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi joga megsértése miatt polgári pert indított Bárándy Gergely szocialista képviselő ellen, amelyben egyebek mellett 1 millió forint sérelemdíj megfizetését kéri  – közölte az MNB kedden. Hangsúlyozták, túlmegy a véleménynyilvánítás keretein, hogy a politikus az Országgyűlés plenáris ülésén lopással vádolta a jegybank elnökét. Ezért Matolcsy György a Fővárosi Törvényszékhez fordult a jogsértés megállapítása érdekében, és egyben elégtételt, sérelemdíj megfizetését kéri, valamint azt, hogy a politikust tiltsák el a jövőbeni jogsértéstől.

Felidézték, Bárándy Gergely szocialista politikus az Országgyűlés május 17-ei ülésnapján Rokonok? címmel azonnali kérdést intézett az MNB elnökéhez, és viszontválaszban a politikus lopással vádolta meg a jegybankelnököt. Matolcsy György szerint a képviselő által megfogalmazottak nem tekinthetők a szabad, avagy a politikai véleménynyilvánítás határát át nem lépő kritikának vagy véleménynek, a politikus egyértelmű bűncselekménnyel vádolta az MNB elnökét, valamint környezetét és családját. Hozzátették, Bárándy Gergely kijelentése része annak a politikai hadjáratsorozatnak, amelynek célja Magyarország jegybankjának meggyengítése. 

Az elnök személyének bűncselekménnyel vádolása ugyanakkor nem tekinthető olyan – politikai eszközként használt – véleménynek, amelyet a jegybank elnökének mint közéleti szereplőnek tűrnie kellene – hangsúlyozták. Az MNB elnöke továbbra is minden, a jegybank függetlenségét sértő vagy korlátozni próbáló pártpolitikai nyomásgyakorlást visszautasít – áll a közleményben.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/100804

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bárándy Gergely mondjon le.

A nagypapa nem volt ballib.

Tudod, mi a témája a könyvnek? Fogadok, hogy gőzöd nincs róla. Azt megértem, hogy a ballibnek nem tetszik, hiszen a jogelődje rendesen benne van:-)

A Szabadság tér című műsor kiadása. Rengeteg kutatás, tény van benne a szoci múltról.
Ezért nem tetszik a ballibnek:-))))

Csak az a sok unokatestvér, csak az ne lenne.
Eltolcsy őket is megmentette a csődtől...


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés