Clinton-Orbán 2:0

2016. május 24. 08:23

A volt amerikai elnök oldalvágásai nem a kivételek, hanem a szabály amerikai megítélésünkben.

2016. május 24. 08:23
Dérer Miklós
Népszava

„Úgy látszik, az Orbán-kormányzat valamit vészesen elrontott a magyar-amerikai kapcsolatokban. A volt amerikai elnök oldalvágásai nem a kivételek, hanem a szabály amerikai megítélésünkben. Obama elnök bírálata, Hillary Clinton többszöri aggódó figyelemfelhívásai; McCain szenátor túlzó, de elgondolkoztató Orbán-minősítése; a volt budapesti amerikai nagykövetek visszaemlékezései egyértelmű üzenetet hordoznak. Az a tény is, hogy Orbán Viktort 2001 óta nem fogadták a Fehér Házban kétoldalú találkozón, hogy az elemzők és újságírók szinte kivétel nélkül súlyos bírálatokat fogalmaznak meg a magyar politika elvi alapjairól, és gyakorlati lépéseiről, nem dacos hepciáskodást, kisebbrendűségi komplexusokkal terhelt kivagyiságot, minden mögött Soros-keresést, a csak belpolitikai haszonszerzést célzó válaszokat érdemelnének, hanem visszafogottságot és a kormányzati lépések és lehetőségek átgondolását.

Ebben a meccsben – hogy a miniszterelnöknek kedves sporthasonlatot vegyünk – az Orbán-kormány egyelőre vesztésre áll.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2016. május 24. 17:29
Azt minek nevezik jobb helyeken, ha valaki egy országban élve kendőzetlenül annak ellenfelét támogatja?!?
zőldsas
2016. május 24. 17:14
Milyen ország milyen emberek akik majd szavaznak egy olyan nőre aki mosolyogva tűrte, hogy hatalmával visszaélő férje szopatja magát.
catalina9
2016. május 24. 13:38
Dénia [Hozzászóló kiszűrése] 2016. május 24. 11:29 Orbánt pontosan azóta nem hívják a fehérházba, amióta nem az amcsi vadászgépeket rendelte meg anno. Azóta van feketelistán, ez teljesen nyilvánvaló." George Friedman: "Az Egyesült Államok megszabja a jó kapcsolat árát. Mi az ár? GF: Az, hogy belpolitikailag legalább tegyenek úgy, mintha viselkednének. Tegyük lehetővé a melegházasságot, Orbán vonuljon a Pride-on, vagy mi? GF: Nem érdekel a melegházasság. A támaszpontok érdekelnek. Taszár. Annak költségeit mondjuk fizesse a magyar kormány. És: vásároljon F–16-osokat. ..." szóval meg szabva a jó kapcsolat ára, akárcsak Mágnás Elzánál..
u.cserkész
2016. május 24. 12:42
Az amerikaiknak nincs bőr a képükön. Hallom, Obama Vietnamba látogat és ott fel fogja hívni az illetékesek figyelmét az emberi jogok betartására. Bizonyára egyetértően hallgatják majd azok a vietnamiak, akiknek szüleit, testvéreit az amerikai hadsereg lebombázta, napalmmal megégette, megerőszakolta, elpusztította. Szóval, én odafigyelnék az amerikai vezetők intelmeire. Ők vannak az abszolút igazság birtokában.:-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik