Szabó Tímea máshol már fizetést sem kapna

2016. május 24. 15:16

A baloldali kispártok valódi mondanivaló és politikai teljesítmény hiányában, a 2014 előtti időszakhoz hasonlóan ismét botránykeltő akciókkal kívánják felhívni magukra a figyelmet.

2016. május 24. 15:16

„A baloldali kispártok valódi mondanivaló és politikai teljesítmény hiányában, a 2014 előtti időszakhoz hasonlóan ismét botránykeltő akciókkal kívánják felhívni magukra a figyelmet, a szólásszabadság álcája mögé bújva rendszeresen a parlamenti munka megzavarásával kívánnak politizálni. Ezzel ugyanakkor csak saját komolytalanságukra hívják fel a figyelmet a valódi alternatíva felmutatása helyett, ráadásul hasonló cselekedetek miatt más európai országokban akár a tiszteletdíjukról is le kéne mondaniuk.

A Kövér Lászlót rendszeresen kritizáló politikusok hasonló provokatív akcióikkal más európai országban sokkal súlyosabb büntetéseket is kaphatnának. Így például Nagy-Britanniában a házelnök a felszólítását figyelembe nem vevő politikusokat akár kitilthatja a parlamentből először öt, majd ismételt szabálysértés esetén húsz napra, amely idő alatt megvonhatják a tiszteletdíját is. A házelnöknek ellenszegülő képviselőket pedig a parlamenti teremőrséggel is kivezettetheti a házelnök. Romániában is lehetősége van a házelnöknek arra, hogy kitiltson képviselőket, akiknek ezután szintén nem jár tiszteletdíj azokra a napokra. A német házszabály – hasonlóan sok európai szabályozáshoz – is lehetőséget ad a házelnöknek arra, hogy azt a képviselőt, amelyik nem tartja be a felszólalásokra vonatkozó szabályokat akár 30 ülésnapra is kitiltsa és 1000 eurós bírsággal is sújtsa. Folytatva a sort, a szomszédos Szlovákiában is tiszteletdíj megvonásával egybekötve kizárnák Szabó Tímeát és társait a parlament munkájából, ha a magatartásuk nem felelne meg a házszabályban elvártaknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2016. május 24. 21:51
Magyarázom a bizonyítványom...
Nemzeti Mutyikos
2016. május 24. 19:34
az ilyen deak daniel nevu seggnyalo rendes demokraciaban nem kapna fizetest azert mert minden heten leszopja a fidesz partelnoket..
luga
2016. május 24. 18:44
Aztán még perelnek kártérítésért is, amit meg is ítélnek számukra, mert az idiótaság a szabad véleménynyilvánítás megnyilvánulása. Amit nem lehet akadályozni.
sozlib_abschaum
2016. május 24. 18:22
"A baloldali kispártok valódi mondanivaló és politikai teljesítmény hiányában, a 2014 előtti időszakhoz hasonlóan ismét botránykeltő akciókkal kívánják felhívni magukra a figyelmet", semmihez nem értenek de mindenhez hozzászólnak amig soros fizet (jászi oszkár és szamuely tibor) utodai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik