Az év további napjain az anyák önsajnáltatása hömpölyög

2016. május 03. 08:56

Anyák napján nem az anyák munkáját kell ünnepelni, hanem közölni kell velük, hogy kurva szerencsések azért, amire születtek, kurva szerencsések azért, hogy szülhettek, és hogy a testükből szoptathattak.

2016. május 03. 08:56
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

Ma van a munka ünnepe, továbbá ma van az anyák napja, ez tehát az ideális alkalom, hogy akit anya szült, lerója tiszteletét az anyák előtt, akik olyan munkát végeznek értünk, gyermekekért, és értünk, családokért, akár az apák.

Az év további napjain az anyák önsajnáltatása hömpölyög: nem tudnak aludni, nem tudnak nyaralni, nem tudnak a barátnőkkel plázázni. Szülni szívás - ők pedig soha nem tervezték, hogy felnőnek, csak hát teherbe estek, aztán kiderült, hogy új élet kezdődik: megereszkedett és szétrágott emlők a könnyed kalandok és napi flörtök hűlt helyén. Kezdődik a hisztéria: unalom, fáradalom, elveszett karrier.

Az anyaság egy csoda. Férfiként szívből csodálom és irigylem a nőket, akik ebbe a misztériumba beavatást nyerhetnek. Ennek fényében esik nehezemre a folyamatos nyüszítést, sivítást és jajveszékelést hallgatni. S ez nem egy kisebbség élménye: a mai anyák körében ez az általános.

Anyák napján nem az anyák munkáját kell ünnepelni, hanem közölni kell velük, hogy kurva szerencsések azért, amire születtek, kurva szerencsések azért, hogy szülhettek, és hogy a testükből szoptathattak. Elég az önsajnálatukból, elég az összkomfortos szenvedésükből! Nők százezreit riasztják vissza a gyerekvállalástól, a kölykeik boldogtalanságot meg frusztrációt tanulnak el, ők pedig előbb-utóbb vagy megtörik, vagy elüldözik azt az apát, aki nélkül soha nem jött volna létre az egész család-projekt. Azt, akinek nincs ünnepnapja.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2016. május 04. 09:17
Robika! Ha problémáid vannak a nőkkel, akkor azt először anyáddal kellene megbeszélned. Mert hogy valamiért haragszol a nőkre, az eléggé nyilvánvaló.
Morgen
2016. május 03. 15:42
"S ez nem egy kisebbség élménye: a mai anyák körében ez az általános. " Nem általános, csak az igazi anyák nem a küzdelmeiket, hanem az örömeiket hangsúlyozzák. Az anyaság egy véget nem érő szolgálat. Megjegyzem: Az apaság is az. Persze, könnyű a hímport bibére csalogatni, amikor a "bibék" nem akarnak anyaságot. Na, ez van.
Csigorin
2016. május 03. 14:17
Puzser erre azt tudom mondani, hogy a hiba nem a te keszulekedben van, normalisabb vagy a kornyezetednel, valts surgosen mielott ugy jarsz mint a korpa koze keveredett diszno...
Vezetéknév Utónév
2016. május 03. 12:40
Ha Puzsérnak ennyire fontos érték a gyerekvállalás, miért nem próbálkozik meg vele a saját életében? Más ivarszervével verni a csalánt finoman szólva nem túl korrekt dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik