A tanulatlan Orbán Viktor

2016. május 03. 12:12

Olyan ez, mint egy fordított Tanú. Míg Bástya elvtárs mellé senkit sem szabadott volna beengedni az uszodába, addig erre a 6 kilométeres szakaszra néhány hét múlva már senki sem fog jegyeket váltani.

2016. május 03. 12:12
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„Most mindenesetre egy számomra eleddig ismeretlen libertariánus gondolkodó írt nagy lélegzetű publicisztikát arról – a Mandiner vélemény-újrahasznosítható hasábjában találkoztam vele –, hogy szerencsétlen Orbán Viktor nincs tisztában a közgazdaságtan legalapvetőbb alapelveivel. Bezzeg ha olvasná Henry Hazlitt műveit – derül ki tehát Táborszki Bálint, a Rebirth of a Theocracy angol nyelvű anarcho-kapitalista regény szerzője mélyenszántó szövegéből –, nem épült volna meg az a rohadt kisvasút a Váli-völgyben.

Ami engem illet, majdhogynem akkora rajongója vagyok a kisvasutaknak, mint a vízeséseknek – hiába, a pszichológia napjainkban is korszerűnek mondható felismerései szerint a gyermekkori élmények irdatlanul sokat számítanak mindhalálig –, ezt a felcsúti–alcsúti járatot azonban mégsem szeretem. Látatlanban sem. Nem is azért, mert kedvenc borvidékeim egyike – miszerint Etyek – egyelőre kimaradt belőle, és hosszú távon sem igazán szeretne benne lenni, meg nem is azért, mert kétségkívül randa az a luxusvagon, amit jó előre megmutattak a póroknak a médiákok. A mértékletesség és az ésszerűség elborzasztó hiánya az, ami zavar. Olyan ez, mint egy fordított Tanú. Míg Bástya elvtárs mellé senkit sem szabadott volna beengedni az uszodába, addig erre a 6 kilométeres szakaszra néhány hét múlva már senki sem fog jegyeket váltani. Bástya elvtárs egyedül utazhat, ha ráér, és szottyan a kedve. Hacsak nem ültetnek fel Mészáros Lőrinc-alkalmazottakat a szerelvényekre munkaköri kötelezettségileg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Enmerkar
2016. május 04. 11:04
Majd kötelezővé teszik a 'managementközpontok' az iskolai arborétumlátogatást oszt' nem 10 hanem 100 ezer/év lesz a forgalom.
westend
2016. május 03. 21:21
Albert, a Lajcsicska. Biztosan nehéz így tisztán látni.
harcimarci
2016. május 03. 19:19
Mond,öregem, szerinted egy ilyen gerincét vesztett,180 fokban elfordítható,tetszés szerint működtethető lalycsicska bérelheto véleményére ki kíváncsi? Pfejj.
catalina9
2016. május 03. 17:54
br-o [Hozzászóló kiszűrése] 2016. május 3. 15:57 Gazda liberális muzsikus, együtt húzta a nótát az indexes brigantikkal már a kilencvenes évektől." egy parazita.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik