A Leicester City nyerte az angol bajnokságot, sokat buktak a fogadóirodák

2016. május 03. 07:04

Egyes fogadóirodáknak ötezerszeres pénzt kell fizetnie, miután a Leicester City teljesen váratlanul megnyerte az angol bajnokságot. A fogadóirodák még azt is valószínűbbnek tartották tavaly nyáron, hogy megtalálják a Loch Ness legendás szörnyét. Szakértők szerint a teljes brit fogadóipar 50 millió fontot fog kifizetni a Leicester győzelmére feltett tétekre.

2016. május 03. 07:04

Becslések szerint 50 millió fontjába (20 milliárd forintjába) kerül az angol fogadóiparnak, hogy a Leicester City - fennállása óta első ízben - megnyerte az angol labdarúgó-bajnokságot. Tavaly augusztusban, a Premier League szezonnyitányának idején egyes fogadóirodák 5000-1-es nyereményesélyt is kiírtak erre a lehetőségre, vagyis gyakorlatilag teljesen valószínűtlennek tartották a Leicester bajnoki címét, és így a maguk szempontjából szinte kockázatmentesnek az erre kínált fogadójátékot.

Az egyik országos fogadóhálózat, a Coral szóvivője már a bajnokság sorsát eldöntő hétfő esti Chelsea-Tottenham meccs előtt azt mondta a Financial Times című lapnak, hogy ha a Leicester végez a tabella első helyén, az a brit fogadóipar történetének legnagyobb sokkja lesz. A második helyen álló Tottenham Hotspur hétfő este 2-2-es döntetlent játszott a Chelsea vendégeként, és ezzel behozhatatlanná vált az első helyezett Leicester hétpontos előnye két fordulóval a Premier League idei szezonjának vége előtt.

A Coral szóvivője a londoni üzleti napilapnak elmondta, hogy csak az ő cégének nettó 1,7 millió fontjába kerül a Leicester diadala, de van olyan fogadóhálózat, amely 10 millió fontot, a teljes brit fogadóipar pedig várhatóan 50 millió fontot fog kifizetni az erre feltett tétekre. A Coral szakértője szerint a Leicester City bajnoki címe át fogja alakítani a fogadási tétek kiírásának gyakorlatát, és a fogadóirodák valószínűleg soha többé semmire nem kínálnak 5000-1-es oddsokat.

A fogadási hálózatok még a Loch Ness legendás szörnyetegének megtalálását is tízszer valószínűbbnek tartották, mint azt, hogy a Leicester City lesz a Premier League idei bajnoka. „Nessie” fellelésére ugyanis 500-1-es nyereményeséllyel lehetett fogadásokat kötni a bajnoki szezon elején. Ugyanilyen nyereményígérettel kínálták fogadásra azt, hogy Simon Cowell, a televíziós tehetségkutató műsorairól ismert világhírű brit producer lesz Nagy-Britannia következő miniszterelnöke, és arra is csak 2000-1-es odds mellett - vagyis a Leicester bajnoki címére ajánlott legnagyobb nyereményesélynek nem egészen a felével - lehetett fogadást kötni, hogy Elvis Presley élve előkerül.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. május 03. 11:12
Ehhez a csapathoz bírta hasonlítani Orbán a felcsúti grundfocibandáját:DDDDDDDDDDDDDDD
alex44
2016. május 03. 09:58
Gratula a Leicester csapatának.Ha más bajnokságokat nézünk, mondjuk a Spanyolt bár én barca drukker vagyok, nem bánnám ha ott is történne valami hasonló mert már nagyon uncsi hogy hol a Reál hol a Barcelona nyeri évek óta a bajnokságokat.
pacal68
2016. május 03. 09:39
Mi meg megnyerjük az EB-t és az irodák bezárhatnak!
MZ/X
2016. május 03. 08:46
Még a végén megsajnálom őket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik