Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Ébresztő
2016. február 28. 16:24

Jó reggelt európaiak, jó reggelt Európa! – ezt kellett volna mondania tavaly Orbán Viktornak az évértékelőn a Jó reggelt, Magyarország! mellett Balog Zoltán miniszter szerint, mivel ha ők is felébrednek, „nem csak mi, akkor talán ma nem itt tartunk”. A politikus úgy látja: ha nem hoznak jó döntéseket Európában, akkor a migráció tönkre teheti mindazt, amit eddig építettek.

Balog Zoltán szerint ha nem hoznak jó döntéseket és azokat nem lesz erejük jól végrehajtani, akkor a válság, az Európán kívülről jövő migráció, tönkre teheti mindazt, amit az elmúlt időszakban építettek, és nemcsak a hat évet, hanem az ezerből is valamennyit. 

Az emberi erőforrások minisztere a kormányfő  tizennyolcadik alkalommal megrendezett évértékelője előtt, köszöntőjében úgy fogalmazott: minden évben, amikor összegyűlnek, legszívesebben azt hallanák, hogy minden rendben van, minden jól alakul. Ennek beteljesedése azonban nem csak a kormányzáson múlik. Felidézte, hogy a miniszterelnök előző évértékelőjét úgy fejezte be, jó reggelt Magyarország, jó reggel magyarok! Szerinte, azt is kellett volna még mondani: jó reggelt európaiak, jó reggelt Európa! 

Mert ha ők is felébrednek, „nem csak mi, akkor talán ma nem itt tartunk” – jegyezte meg a miniszter, aki szerint sovány vigasz, hogy kiderült, „nekünk van igazunk”.

Nem csak a csok

Hozzátette: ez az első évértékelő azóta, hogy Európát és Magyarországot a migrációs válság első hulláma elérte.  Ha nem hoznak jó döntéseket és azokat nem lesz erejük jól végrehajtani, akkor az Európán kívülről jövő migráció tönkre teheti mindazt, amit az elmúlt évben építettek, és nem csak a hat évet, hanem az ezerből is valamennyit. A migrációs válság erodálhatja életünk összetartó szövetét, megváltoztathatja Európa és Magyarország arcát - mutatott rá Balog Zoltán. 

Eközben 25 évvel a szabad és független Magyarország létrejötte után most látják eljönni az időt arra, hogy végre megteremtsék nemcsak a nyugodt polgári lét alapjait, hanem esélyt adjanak az értékeiknek is, a magyar polgári keresztény értékeknek – mondta. 

Rámutatott: végre nemcsak csok-ot tudnak adni a saját tulajdonú házhoz, lakáshoz, hanem tesznek is azért, hogy valóságos otthon legyen belőle. 

Erő és összefogás

Kitért arra is: ahhoz, hogy egy adott pillanatban fel lehessen mérni egy esemény valódi súlyát, jó vezető kell. Olyan, aki meg tudja különböztetni azt, ami körül nagy a zaj, a kiabálás, de holnapra már kiderül arról, hogy csak politikai habverés volt. Nem elég azonban a különbségtétel, hanem jól is kell dönteni, és a jó döntéseket jól is kell végrehajtani – közölte. Hozzátette: ehhez, a képességen túl erőre és összefogásra is szükség van. 

Balog Zoltán szerint ma az ellenfelei is úgy tartják számon Orbán Viktort, mint a legerősebb európai vezetőt. Erős vezető Európában, erős vezetője Magyarországnak és erős vezetője a polgári közösségnek – összegzett. Mint mondta: belegondolni is rossz, mi lenne, ha olyan vezetők irányítanák Magyarországot, mint az uniót, vagy olyanok, mint Magyarországot 2010 előtt. 

Balog köszönetet mondott Orbánnak

Balog Zoltán  a miniszterelnöknek köszönetet mondott 2015-ért, a szerb határ védelméért a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökeként. Megjegyezte: valószínűleg 2016-ra vonatkozóan azt is meg kell majd köszönni, hogy ezt sikerült a román határon is megtenni. Azt ígérte, számíthat rájuk a kormányfő ebben a küzdelemben, és nem csak a határon, hanem Brüsszelben is. 

A Várkert Bazárban tartott évértékelőre a terem közepén elhelyezett pulpitus mögött magyar zászlókat helyeztek el, ezek felett a Magyar reformok működnek! felirat olvasható. Az évértékelőn többek között megjelent Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, Tarlós István főpolgármester, Martonyi János volt külügyminiszter, Balázs Péter, Sasvári Sándor, színművészek, Pitti Katalin operaénekes, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kun Miklós történész.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/97538


Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A saját területeddel foglalkozzál.

Balog Zoltán a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadása alkalmából rendezett ünnepségen kijelentette, hogy :

"az irgalom és az emberi minőség sokszor képes kipótolni a pénzhiányt és a rendszer hiányosságait az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben."


MRI és CT helyett irgalom.


aZÉRT oRBÁN BESZDE A BEVEZTÉS UTÁN EGY OLYAN ELEMZÉS VOLT ANI PÁJÁT RITKITJA.

fABTASZTIKUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válaszok:
Laibach | 2016. február 28. 16:34

A beszéd után most már elhiszem, hogy létezik a párhuzamos valóság.


Európában nincs Orbánhoz hasonlítható kvalitású politikus, miniszterelnök.

Retorikai és tartalmi oldalról is megközelítve példátlan Orbán intellektuális teljesítménye.

Az ember sírva fakad, ha mellé teszi Tóbiást, Gyurcsányt, az LMP, az Együtt és a PM politikusait, de a Jobbik sem tekinthető versenyképesnek.

Szellemi törpék, gnómok, buták Orbán árnyékában.

Orbán megvédte a nemzetet, annak minden tagját, pártállástól, vallási, felekezeti, szexuális irányultságtól függetlenül.

A nemzet minden tagjához szólt egy sorsfordító helyzetben. Amennyiben az ellenzék a nemzethez tartozónak érzi magát, akkor most lábhoz teszi a fegyvert, nem sztrájkol, a gyermekeket nem nem használja felháborító módon politikai zsarolásra, hanem azt keresi, hogy mit tehet az országért. S az ellenzéki politikusok ne értékeljék Orbán beszédét, csak még nevetségesebbé teszik magukat. vessenek egy pillantást a társadalom pulzusára, no meg a közvéleményre.

Délről milliók készülnek elözönleni bennünket,bezárhatjuk zsinagógáinkat, templomainkat, imaházainkat. Hitlert meghaladó rettegésbe boríthatja Európát Berlin és Brüsszel.

Az Igazak ivadékai emeljék fel a hangjukat!

Orbán beszédét le kell fordítani minden európai nyelvre, s terjeszteni kell. S ami a legfontosabb, meg kell állítani Európa áruló politikusait, a névsort felesleges leírni.

ha kell, lépjünk ki az EU-ból, s kössünk államszövetségek Izraellel.


Izrael számomra a nemzeti identitás, érdekérvényesítés első számú példaképe, pillére. Értelmi, érzelmi vonatkozási pont. Nem megelőzve Magyarországot. Nekünk, itt élőknek kell összefognunk, a magunk sokszínűségében.

Viszont szükségünk van a barátokra, s Izraelt annak tekintem.



Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó