Orbán Ráhel pozíciószerzése nagyon rossz hír Magyarországnak, de Orbán Viktornak is az lesz

2016. február 13. 13:26

Magyarország miniszterelnöke lepasszolt egy ici-pici szelet hatalmat a lányának, hogy aztán az belátása szerint azt tehessen vele, amit csak akar. Ilyen a rendszerváltás óta nem volt.

2016. február 13. 13:26
Bede Márton
444

„Könnyen megérthető, hogy az ilyen királyi, vagy legalábbis nemesi családok kialakulása miért törvényszerű. Egyfelől mert az olyan periférikus demokráciákban, mint Magyarország, a politika olyan mocskos meló, hogy aki máshol is tud érvényesülni, nem nagyon vágyik a közelébe. Másfelől hiába is vágyna a közelébe: a csúcson ülők, akik a mocskos dolgokat elkövetik, inkább nem is engednek oda idegent. Csak a saját vérükben és a saját gázszerelőjükben bíznak, csak a rokoni szálat érzik elég erősnek ahhoz, hogy egészen konkrét bűncselekmények se tudják széjjelszakítani.

Logikus, hogy így gondolják, és rövid távon be is szokott válni. A hatalom összezár, és kéz kezet mos. A nemzetközi példák azonban azt mutatják, hogy hosszú távon senkinek sem jó, ha a hatalmon lévők rokonaikat hozzák helyzetbe.

Hogy miért nem jó az országnak, azt mindenki tudja.

De nem jó a helyzetbe hozott rokonnak sem, aki érdemtelen pozíciószerzésének köszönhetően közutálat tárgyává, szemét, de jogos viccek célpontjává válik. Így volt ez a közelmúltban az argentin Máximo Kirchnertől a tunéziai Imed Trabelsziig. Nem véletlen, hogy az Orbán Viktornál lényegesen gátlástalanabb és persze egyben dörzsöltebb Vlagyimir Putyin úgy óvja a lányait a nyilvánosságtól, ahogy.

A népharag pedig könnyen tud odáig gerjedni, hogy a nagyfőnök döntési helyzetbe kényszerül. Választhatja azt az utat, amit az üzbég Islam Karimov, aki jelenleg házi őrizetben tartja az évtizedeken át szabadon rabló lányát, így próbálva menteni a saját bőrét. És persze dönthet úgy is, hogy a család fontosabb számára a demokrácia látszatánál vagy valami OLAF-vizsgálatnál, ám ebben az esetben fel kell készülnie arra, hogy ha ő egyszer megbukik, egész rokonságát magával rántja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 270 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Photon
2016. február 15. 19:06
A komplett hülye is megérkezett, csak azért, hogy floodoljon.
Morgen
2016. február 14. 15:04
"Én is sok nagy emberrel találkoztam már, ha csak a látás a fontos, de sokkal beszélgettem is, " Ja! Mint Mata Hary! :D Azért időnként elszólod magad.
Morgen
2016. február 14. 14:46
Alantas szarkeverés ez, kérem.
tango47
2016. február 14. 10:35
Tegnap elmentem moziba. Ezzel meghatározó részesedést szereztem a filmiparban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik