Magyar Nemzeti Hip-hopot!

2016. február 11. 10:50

Engem egyébként nem zavar, ha politikaközeli potentátok vásárolják vagy zsarolják be magukat prosperáló üzletágakba, így legalább szándékosan nem akarják tönkretenni azokat.

2016. február 11. 10:50
Hont András
Hont András
hvg.hu

Persze rémeket látok. Csupán annyiról van szó – ahogy Rogán miniszter egy háttérbeszélgetésen fogalmazott –, hogy a kormányzat egységesen akar gondolkodni a turizmusról. Annyira megnyugtató, hogy a kormányzat egységesen akar gondolkodni, mondjuk, én ilyenkor mindig a zsebemhez nyúlok. Talán azért, mert az egységes gondolkodás egyetlen kiszivárgott konkrétuma ezúttal is az, hogy abban gondolkodnak, hogy egységesen átveszik a városnéző buszok üzemeltetését. Magyar Nemzeti Sightseeing Tour – az ötödik kerületi ingatlanok hűlt helyének megtekintése Rogán-felár megfizetését követően lehetséges.

Szóval mégsem annyira indokolatlan a gyanakvás, amikor az ember azt olvassa, hogy ugyan a világ minden kincséért sem akarja Rogán szervezni a Szigetet – á, ugyan, dehogy – csak éppen a »fesztiválturizmust illesztené egy keretbe«. Ilyenkor elég nehéz elhessegetni a gondolatot, hogy abba a keretbe jó sok KISZ KB-alapú, wannabe-lazagyerek kerül beillesztésre, mondván már két fidelitasos bulit is csinált az Ötkertben, és különben is van egy csomó trafikja. Oké, valószínűleg a már befutott rendezvényekhez tényleg nem fognak hozzányúlni, sőt azok még stratégiai partnerek is lehetnek, ki tudja, miért cserébe. Magyar Nemzeti Balaton Sound.

Engem egyébként nem zavar, ha politikaközeli potentátok vásárolják vagy zsarolják be magukat prosperáló üzletágakba, így legalább szándékosan nem akarják tönkretenni azokat. Legföljebb nem dobozolok, nem vagyok én a Tóték, és egyéb vitézy teendőim sincsenek. Sokkal jobban zavar, hogy akik a hatalom seggének partjáról akarnak erőnek erejével jóarcnak tűnni, azok nem veszik észre, hogy minden, ami modern, cool, trendi, szexi és fancy, de mondhatnám úgyis, hogy életszerű, inspiráló vagy örömteli az tőlük függetlenül, gyakran kifejezetten ellenükben jött létre. Akik létrehoznak valamit, azok sokféle fogyasztói igénynek és/vagy saját önbecsülésüknek kívánnak megfelelni és nem a Magyar Művészeti Akadémiának vagy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2016. február 11. 12:56
Most ez Gyurcsányról, vagy a MAL-t megszerzőkről, vagy a Caola gyárosról beszél?
kuwiq
2016. február 11. 11:49
Engem nagyon is zavar, ha politikai potentátok megjelennek egy üzletágban, mert azt jelenti, hogy ott attól kezdve tisztességes versenynek a szikrája se várható, ezzel szemben az eleve kényszervállalkozó mesterek vállalkozóból hirtelen kiszolgáltatott alvállalkozóvá, majd ki nem fizetett alvállalkozóvá, végül lúzerré változott, csődbe ment senkikként végzik, akik kínjukban Nyugat-Európában kötnek ki.
Békanász a hasadon
2016. február 11. 11:07
Ki ez az orratlan hülye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik