Galéria a Szerb utcában

2016. február 11. 07:33

Ne méltatlankodjunk az újgazdagodott jöttmentekkel, akik az előkelőbb társadalmi rétegek szokásait vélik utánozni. Még mindig jobb, hogy a Szerb utcában teszik, mintha Ibizán tévelyegnének.

2016. február 11. 07:33
Friss Róbert
Népszava

„Elképzelni sem tudjuk, mi kivetnivaló van abban, hogy mint az Átlátszó másfél éves pereskedése után megtudhattuk, a Szépművészeti Múzeum tíz, összesen 292,5 millió forint értékű festményt adott kölcsön, egyenként havi nettó 15 ezer forintért, három hónapra, a személyiségi jogok védelmében - valakiknek. A képek a Habony Árpád és köre körül lebegő belvárosi Szerb utca 9. szám alatti szellemház egyik bérelt lakásában (úgy is, mint raktár) lóghattak a falon, a betérők épülésére.

Csodálkozzon ezen az, akit nem anya hozott a világra, s nem látja be, mindez teljesen normális egy olyan országban, amelynek vezetése nem új középosztályt, hanem a legnemesebb szándékkal új arisztokráciát tenyészt a megvetett, tudatlanságban dagonyázó, közegészségében megroppantott tömeg nyakába. Az ő érdekében.

Coki. Ez az új arisztokrácia ugyancsak parvenü, de nekünk ez jutott. Ne méltatlankodjunk az újgazdagodott jöttmentekkel, akik az előkelőbb társadalmi rétegek szokásait vélik utánozni. Még mindig jobb, hogy a Szerb utcában teszik, mintha Ibizán tévelyegnének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2016. február 11. 11:29
Friss! Ez nem friss és nem túl szellemes!
malakka
2016. február 11. 11:21
"Ne méltatlankodjunk az újgazdagodott jöttmentekkel, akik az előkelőbb társadalmi rétegek szokásait vélik utánozni." Azért ennek a mondatnak van némi krémszínű, sallangmente bája egy virtigli, rühes bolsevik tollából...
Dénia
2016. február 11. 10:29
Na, ezzel el lesztek egy darabig. Érdemi témákhoz úgy sem tudtok semmi értelmeset hozzáfűzni, ami ne lenne azonnal hatalmas öngól.
luga
2016. február 11. 09:09
Most Gyurcsányról, mint újgazdagról beszél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik