Témazáró

2016. február 11. 10:30

A bátor tanárok e kiállásukkal sokat tettek Magyarországért.

2016. február 11. 10:30
A szerk.
Népszabadság

„A témazáró elmarad. Ezt jelenti, hogy az oktatási tiltakozás arcai közé tartozó Pilz Olivér, Pukli István és Törley Katalin közleményt tett közzé, és deklarálta: a békítésnek szánt kerekasztal-tárgyalásoknak nincs értelme. A bátor tanárok e kiállásukkal sokat tettek Magyarországért.

Mert ha az ellenállás megszűnne, a legszerényebb esély sem maradna, hogy felszámolják a jövőgyilkos oktatási rendszert. A kormány ugyanis mindent megtesz azért, hogy életfogytig a Klik börtönébe zárja egy nemzedék esélyét. Ezért szervezett rapid módon kerekasztalt, amelyen tökéletesen kilátástalan társalgás zajlott. Az elöljárók természetesen erre számítottak.

Nem szerettek volna mást, mint pacifikálni a felháborodottakat. (...)

Csakhogy jöttek azok, akiknek nem az a céljuk, hogy kormánytagok társaságában mosolyoghassanak, hanem az: jobb iskolába járhassanak a gyerekek. Ezért szombaton is tüntetnek majd Budapesten. Így ez a témazáró nem akkor lesz, amikor a kormány akarja, hanem akkor, ha rendszert vált az oktatásban.

Ott ugyanis véget ért a nemzeti együttműködés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paro
2016. február 11. 13:58
Kedden kiderült, hogy ki akar valóban változást a közoktatásban és ki az, akinek a Herman-levél csak ürügy. A Herman igazgatója végigüli az egyeztetést és azt mondja konstruktív párbeszéd volt, elindult a problémamegoldás, Pilz, a Herman szakszervezetise, aki még csak ott sem volt mint a mérges gomba, földhöz vágta a kalapját.
Héja
2016. február 11. 13:10
Pukli. Működjön veled együtt (nemzetileg) a hóhér. Működj együtt a libero múltat visszakövetelő tanarakkal. Gallónéék az öngólokat sorra rugdalják. Te is rúgtál egy jó nagy lufit.
MZ/X
2016. február 11. 12:28
"Ezért szervezett rapid módon kerekasztalt, amelyen tökéletesen kilátástalan társalgás zajlott. Az elöljárók természetesen erre számítottak." El kellett volna menni...! Kinyitni a pofájukat...! Az asztalra csapni jó nagyot...! Megmondani a tutit...! Ja, hogy nem is ez volt a cél..., az oktatás megreformálása...? Akkor minek is...?
tóth mária
2016. február 11. 11:23
Ki heccelte fel a tanárokat! Ki áll mögöttük? Ugye, senki nem vár választ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik