Nyeregben

2016. február 2. 07:30

Sebes György
Népszava

Márpedig arra semmilyen garancia nincs, hogy a Jobbik vezetése – különösen, ha már nyeregben érzi magát – olyan „cuki” marad, mint amilyennek jelenleg látszik

„Az azért nem kétséges, hogy Vona és köre pontosan érzékeli a bajokat - ami ugyan még nem kiugró teljesítmény -, s készek a ma még csak vágyott össztársadalmi elégedetlenség élére állni. E ponton pedig a kedves vezető és csapata elgondolkodhat azon, nem követtek-e el súlyos és helyrehozhatatlan hibát az utóbbi években. S vajon nem üt-e vissza - előbb, vagy utóbb - a demokratikus intézményrendszer elsorvasztása, a média jelentős részének állami kézbe vonása, a fékek és ellensúlyok felszámolása. Morfondírozhatnak azon, hogy egy olyan országot teremtettek, amely az ő cselekvési lehetőségeiket is végletesen lecsökkenti, ha kikerül a kezükből a hatalom.

Márpedig arra semmilyen garancia nincs, hogy a Jobbik vezetése - különösen, ha már nyeregben érzi magát - olyan »cuki« marad, mint amilyennek jelenleg látszik. A budaörsi évértékelőn - ahol a pártelnök a nemzeti konzultációt is meghirdette - még sokan voltak olyanok, akik jobban szerették, amikor a párt radikálisabb, mi több szélsőségesebb nézeteket vallott. Egy kis cigányozás vagy zsidózás - a régi szép idők emlékére - nyilván többeknek hiányzott.

Vona Gábornak pedig volt egy kínos elszólása is, amikor arról beszélt, hogy minél több emberrel akarnak találkozni. »Föl fogjuk számolni az országot!« - mondta, s rögtön helyesbített: »Föl fogjuk szántani az országot«.

De mi van akkor, ha - önkéntelenül - igazat mondott. A Fidesznél ezen is eltűnődhetnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/96698