Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. február 1. 18:57

A győzelem ugyebár csak többséggel lehetséges, s Vona e téren is megnehezítette a saját dolgát.

„4. A győzelem ugyebár csak többséggel lehetséges, s Vona e téren is megnehezítette a saját dolgát. »Isten mentsen, hogy a pártok építsenek hidat egymás felé« – mondta szombati beszédében, ami egyértelmű elutasítása egy esetleges, de nem túl valószínű (diplomatikusan technikainak nevezett) koalíciónak. Ezek szerint más pártok támogatása nélkül kíván kormányozni, azaz vágyai még nehezebben teljesülhetnek. Alighanem ezzel megbukott a Vona és Török Gáborok tézise az ún. »21. századi pártokról«. Nem beszélve arról, hogy ha a hatalomért mégis kötne egy alkut, abban a – persze teljesen elméleti – esetben rögtön igazmondási deficittel indítaná országlását.

5. Ha egy politikus a kutatási eredményeket szidja, indokolt az elemző gyanúja. Legutóbb Mesterházy Attila vádolta a vereségét váró előrejelzéseket 2014 tavaszán. Nem mondom, hogy minden esetben alaptalan a kétkedés, de jelen esetben mégis inkább magyarázkodásnak tűnt. A néppárttá válás kudarcát próbálta többek között ezzel magyarázni Vona. Ugyanerre szolgált a Tapolca-mítosz építése is. Utóbbi szerint, ha akar, tud győzni a Jobbik, csak a migrációs válság miatt inkább segített, s ezért abbahagyta a növekedést. A magyarázkodás ellenére maga ismerte el, hogy a néppártosodás nem sikersztori – mivel 2016-ban újra meghirdette. Tavaly aláírásgyűjtést kezdeményezett, idén fordított nemzeti konzultációt.

6. Épp e nemzeti konzultáció kezdeményezése a következő problémahalmaz. Máig nem tudni, mennyire volt sikeres a tavalyi aláírásgyűjtés. Elérte-e mondjuk a 800 ezres (ennyi lenne a Nézőpont-kutatás szerinti 10 százalékos pártszimpátia-arány abszolút értéke) vagy egymilliós számot (ennyi lenne a kormányzati nemzeti konzultáció által állított küszöb). Alighanem épp az ellenőrizhetetlenség és a számonkérhetetlenség miatt választotta Vona 2016-ra ezt a politikai akciót. Ez azonban nem hasonlítható össze a Fidesz 2008-as szociális népszavazásával, amely állami felügyelet mellett folyt, objektív adatokkal. Úgy tűnik, a Jobbik-elnök fél a 200 ezer érvényes aláírás összegyűjtésének terhétől, hiszen látja: azon eddig az LMP és az MSZP is elbukott (a Munka Törvénykönyve kapcsán).

7. Végül Európáról is még néhány szó. Vona szerint erős Európa kellene ugyan, de fel kell készülni a saját lábra állásra is. Tavaly az ukrajnai háború kapcsán és az USA-ellenében tette le a garast az oroszok mellett, most a széteső unió képével rezonált Putyin geopolitikai törekvéseire. Oroszországból és az USA-ból nézve nem érdek az erős Európa, csak Európából nézve. Aki a magyar nemzeti érdeket akarja védeni, nem lehet érdekelt sem Európa gyengítésében, sem gyenge elitje védelmében. 2016 első beszédéből kiderült: nehéz lesz a Jobbiknak Kovács Béla esetleges bukása és ejtése után is az orosz báb imázsától megszabadulni.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/96690


Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Ezek szerint más pártok támogatása nélkül kíván kormányozni, azaz vágyai még nehezebben teljesülhetnek.(...) Nem beszélve arról, hogy ha a hatalomért mégis kötne egy alkut, abban a – persze teljesen elméleti – esetben rögtön igazmondási deficittel indítaná országlását."

---- nem tudom, de akkor a Orbán Torgyán kormány, és személyesen Orbán is igazmondási deficittel indított 1998-ban? Vagy azt már elfelejtettük??


"Végül Európáról is még néhány szó. Vona szerint erős Európa kellene ugyan, de fel kell készülni a saját lábra állásra is. Tavaly az ukrajnai háború kapcsán és az USA-ellenében tette le a garast az oroszok mellett, most a széteső unió képével rezonált Putyin geopolitikai törekvéseire."

--- biztosan csak Nézőpont kérdése, de nekem erről nem Vona, hanem Orbán jut eszembe. Max annyi a különbség, hogy Vona nem sasszézik ide-oda.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. február 1. 20:02

Mráz próbál segíteni Vonának, nem csak TG?
Szigetvárin már nem lehet, reménytelen eset.


"Vona nem sasszézik ide-oda."

LOL

Ez igaz, mert csat csetlik-botlik, mint sánta kacsa a csalitosban.

Máskülönben pedig tanulhatna a Fidesztől.

http://www.doksi.hu/get.php?li..
http://valasztasok-anno.blog.h..

Ami pedig Mráz Ágoston Sámuel állításait illeti; az állítások, érvek igazak . Aki pedig cáfolni tuja megteheti.


Kétségtelen a kuruc.info elég szemita jellegű. A témaválasztás, az írásmód, nyelvhasználat.


És Balónét szépen meg is futtatták az SzDSz egyértelmű hattyúdalaként. Bánó, Bethlen, Árpa, "magunkfajták, magukfajták".


Csanáddal sem az volt a gondjuk, hogy zsidó, hanem hogy akként is viselkedett.


Mráz nagyon optimista. Azt írja: "Jobbik-elnök gondolkodásának"


A dakota mondás szerint: Bármit fogsz egy döglött ló mögé - az is döglött lesz. Ha elé fogod - akkor is.


"Zázrivecz, a barcelonai hidverő."

Na ja! Felavatja a hidat és megkér két Jobbikost, hogy számolják meg mennyien haladnak át a hidon.
Elkezdi hangosa az egyik: 1 db, 2 db, 3 db, 4 db, 5 db, 6 db
Erre bekiabálnak; nem db, hanem fő.
A másik folytatja; hétfő, keddfő....


Főnök=Szálasi?
Mert a róla írt tanulmányt citáltad ide. Viszont az, hogy nemsokára, némi időzavarról árulkodik. Hol élsz? Vmi földalatti nyilas mozgalomban?


Igen, a második forduló előtt valóban alkut kötött Torgyánnal.
Az első forduló előtt viszont az esetleges Kisgazda-koalícióra vonatkozó kérdésekre nem válaszoltak.
Az, hogy már akkor felvállalták volna (nyiltan), hogy koalícióra lépnek Torgyánnal nem igaz.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó