A fideszes újbeszél nem megoldás a magyar családok katasztrofális helyzetére

2015. július 03. 17:04

A Jobbik követeli, hogy a kormánytagok lépjenek ki luxusvilláik kapuján és vegyék észre, hogy a magyar emberek jelentős része a mindennapi megélhetéssel küszködik. Közlemény.

2015. július 03. 17:04
Sneider Tamás

A KSH múlthét szerdán jelentette be, hogy a 2014. évi létminimumértékek bemutatása volt az utolsó ilyen számítás, vélhetően politikai okok miatt, megszüntetik. Elmondásuk szerint a módszer felett »eljárt az idő« és az Európai Unióban sehol nem mérnek ilyen adatot. Mellár Tamás, a KSH volt elnöke, azonban elmondta, hogy a létminimumértéket nemcsak hogy az unió több országában közlik, de még az ENSZ-ben is használatos. Az elmúlt években egyre csak romlott a magyar családok megélhetése, a háztartások 35 százaléka él már a létminimum alatt, köztük nagyon sok gyermek. 2014 novemberében az MTA munkatársa azt mondta: »Magyarországon minden indikátor szerint erőteljesen nő a gyermekszegénység, miközben rajtunk kívül az EU-n belül mindenhol máshol stagnál vagy csökken, még Romániában is.« Az évek óta tapasztalható gazdasági növekedés az elszegényedés megállítását nem segíti, a gazdagabbak egyre gazdagabbak lesznek, míg a szegényebbek egyre szegényebbek.

A kormány orwelli módszereket alkalmaz, először betiltják a szegénység szó használatát, most meg egyszerűen megszüntetik a mérését. Úgy változtatják meg a statisztikát, hogy az minél kevesebb szegény embert mutasson, ám ezzel semmibe veszik a magyar családok egyre romló helyzetét. A Jobbik követeli, hogy a kormánytagok lépjenek ki luxusvilláik kapuján és vegyék észre, hogy a magyar emberek jelentős része a mindennapi megélhetéssel küszködik.

A Jobbik elkötelezett amellett, hogy a magyar emberek életkörülményei javuljanak, hogy az embereknek ne kelljen szegénységben, nélkülözésben élni. Halaszthatatlannak tartjuk a valódi, értékteremtő munkahelyek megvalósítását és a bérek európai szintűhöz való közelítését. Mert valljuk: Ha munka van, minden van, de ha nincs munka, semmi sincs. Addig nem fognak az emberek jobban élni, amíg csak a szegénységi mutatószámokat igyekszik kozmetikázni a kormány, ahelyett, hogy a jó megélhetéshez szükséges, megfelelő bérezéssel megvalósított, valódi munkahelyeket hoznának létre.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gázszerelő
2015. július 04. 22:53
Chief Pilot [Hozzászóló kiszűrése] 2015. július 3. 17:36 @Tunyacsáp Te most szélsőjobbos, vagy szélsőbalos vagy? Mert a szöveg alapján az esély 1:1 Chief Pilot!!!!!!!!! Te most szélsőjobbos, vagy szélsőbalos vagy????? Mert a szövegeid alapján már a Jobbikból is kinyeseggettek volna Ez pl " Senki sem törődne a buzikkal, ha nem lennének ezek a provokatív exhibicionista megnyilvánulásaik, mint pl. a Pride"
Gázszerelő
2015. július 04. 22:51
Tunyacsáp "A reggelije befejeztével pedig jóllakottan, letörli a zsírt a szája széléről." orbánc lassan a hasáról is letörölhetné a zsírt A püffedt Döbrögi-nek láthatóen fogalma sincs a VALÓSÁGRÓL, ami az országban történik Ez lehet a betegségére szedett pszichiátriai gyógyszerek mellékhatása miatt is
Gázszerelő
2015. július 04. 22:47
"A kormány orwelli módszereket alkalmaz, először betiltják a szegénység szó használatát, most meg egyszerűen megszüntetik a mérését. " A orbán kúrmány lassan már rákosista módszereket alkalmaz A fekete Audi Q7-es autókat is megvették már hogy ha kell, mehessenek a fideszPÁRT osztályidegen ellenségeiért Azt mondva hogy Nem ellened jöttem elvtárs hanem érted
Gázszerelő
2015. július 04. 22:43
- Nettofizetés számoló Németországban, avagy mennyi NETTÓ marad a BRUTTÓból http://nemetorszagi-magyarok.de/hasznos/netto-fizetes-szamolo Látható hogy a kókler hozzánemértők által vezetett Németországban hogy elbánnak a keményen dolgozó kisemberrekel Ahelyett hogy példát vennének a magyar "szagértő" kúrmánytól Ahol egy KISZ titkár a jogi egyetem elvégzése után, 0 gadasági tapasztalattal, egy tróger öregező, öregeket hasbarugdosó habony meg egy ÁVÓ-s pufajkás magyargyilkos zoltai tanácsadókkal megtámogatva megmondja a tuti gazdasági fellendülés receptjét, az 1 kulcsos adót
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik