Nem értem Deutsch Tamást

2015. július 03. 13:41

A parasportolóknak olyan vezetőkre van szükségük, akik igenis hisznek az egyenlősdiben, akik szívvel-lélekkel, elhivatottságból és tisztelettel küzdenek értük.

2015. július 03. 13:41
Pásztory Dóra
Magyar Narancs

Egyre kevésbé hiszek abban, hogy bármilyen észérvvel, a tévedések és csúsztatások megmagyarázásával elérem, hogy a parasportot olyan emberek képviseljék, akik olyan értékrenddel, véleménnyel bírnak, amely egyezik azokéval, akik nap mint nap küzdenek a sikerért, az elismerésért, az egyenlő bánásmódért. Akik próbálnak teljes életet élni olyan körülmények között, amelyekben nem csak fizikai, hanem Deutsch Tamás gondolataihoz hasonló szellemi akadályok is nehezítik a küzdelmüket.

Ha nem a székükbe és pozíciójukba bebetonozott vezetőkről lenne szó, akkor egyszerűen nem történhetne meg, hogy a fogyatékossággal élő emberek sportjáért felelős szervezet egyik vezetője következmények nélkül kimondhatja, hogy szerinte »nem kell a buta egyenlősdi a négyévenkénti olimpiai jutalmazásban«, illetve hogy »az épek 100 százalékához képest a fogyatékosok jutalma 70 százalék volt, az egy normális megközelítés«.

Szerintem egyáltalán nem normális. Mégis mi alapján ér 30 százalékkal kevesebbet egy parasportoló sikere, mint egy ép sportolóé? Pontosan mit fejez ki az állami jutalom? Egy parasportoló csak 70 százaléknyi büszkeséget hoz az országnak, amikor áll a dobogó tetején címeres mezben, a neve mögött a HUN felirat látható, hallgatja a Himnuszt, és húzzák fel a tiszteletére a magyar zászlót? Csak 70 százalékban képviseli Magyarországot azon a világeseményen, amelyen össze tudja mérni az erejét a hozzá hasonló fizikai adottságokkal rendelkező sportolótársaiéval?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2015. július 04. 13:27
Néhány éve még olyan sem volt, hogy parasportoló,meg paraolimpia. Igazából nem is nézi senki, nem érdekel senkit. Ettől még a sportolók kiváló emberek. De a piaci értékük nem nagy.
belgravia
2015. július 04. 11:53
Minden tisztelet mellet, valaki azt hiszi, hogy a paralimpiát összehasonlíthatja az olimpiával? Akkor a kerületi görkorcsolya bajnokság és a kislabdadobó verseny is kapjon ugyanolyan állami juttatást mint az olimpia. Hajrá papírsárkányozók :-)
kuwiq
2015. július 04. 07:55
Hát igen, szembe kell nézni az igazsággal, rokkant ember nem ép ember. Örüljön, hogy nem lövik a Dunába, ezek meg még sportolnak is, meg ugyanazt a pénzt is kapják, mint az épek. Megjegyzem, ezt nem ők követelték ki maguknak, pont a kormány adta nekik, önként, mert annyira jól teljesítettek. Majd a deutsch tomi beárazza őket. PL a csörgőlabdás vakok kapjanak 1%.ot. Persze, mondhatnák, hogy ők legalább tudják, hol van kb a labda aktuálisan, ami pl a dédelgetett futballistáinknak időnként abszolút rejtély, pláne, ha jobb ellenfelek ellen játszanak. Az olimpiai megnyitók legjobbja nekem a mai napig az, amikor egy kerekesszékes íjász lőtte fel a lángot a fáklyához a stadionból.
Trolleybus
2015. július 04. 07:36
Én sem értem Deutsch Tamást, hogy hogy tud két lábon járni gerinc nélkül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik