Fidesz: Addig lesz kerítés, amíg szükséges

2015. július 03. 14:42

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője pénteken kijelentette: addig tartják fenn a műszaki határzárat a magyar-szerb határon, ameddig szükséges. Minden ellenzéki párttól azt kérik, hogy támogassa a kormánypártok által elkezdett politikát az ügyben, de különösen a Jobbiktól, amely „szavakban mindig erős ebben a kérdésben, de tettekben gyenge”.

2015. július 03. 14:42

Addig tartják fenn a műszaki határzárat a magyar-szerb határon, ameddig szükséges – mondta Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján, a törvényalkotási bizottság ülése előtt. A politikus emlékeztetett: az Országgyűlés határozott arról, hogy azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a műszaki határzár a lehető leggyorsabban megépülhessen, kivételes eljárásban tárgyalja a parlament. Ez azt jelenti, hogy pénteken a törvényalkotási bizottság lefolytatja a részletes vitát, és hétfőn dönt a kérdésben az Országgyűlés – magyarázta. Hozzátette: ha nem lenne a kivételes eljárás, akkor bizonytalan időre eltolnák a döntést, hiszen az Országgyűlés legközelebb már csak ősszel ülésezik, azaz több hónapot késne a határzár ügye.

 
Tuzson Bence kifejtette: a törvény azt is lehetővé teszi, hogy a mostani viszonylag hosszú határidőhöz képest jóval gyorsabban folyjanak azok az eljárások, amelyek keretében a menedékjogi kérelmeket Magyarországon el lehet bírálni. Aki nem támogatta ezt a javaslatot, az a mellé állt, hogy bizonytalan időre elhalasszák a helyzet rendezését, holott komoly problémáról van szó, ugyanis míg tavaly 42 777-en jöttek Magyarországra, addig idén eddig már csaknem 70 ezren, és ha nem tesznek semmit, akár 120-130 ezer is lehet ez a szám az év végére - mondta a szóvivő. Kijelentette: ilyen sok embert Magyarország nem bír el, ezért rendkívül fontos, hogy az ország egy „ilyen újkori népvándorlásban” milyen álláspontot követ. A legálisan érkezőket be kell engedni az országba, de akik illegálisan jönnek, azokat nem – mutatott rá. Hozzáfűzte: ezért van szükség a műszaki határzárra.
 
A fideszes politikus elmondta: minden ellenzéki párttól azt kérik, hogy támogassa a kormánypártok által elkezdett politikát az ügyben, de különösen a Jobbiktól, amely „szavakban mindig erős ebben a kérdésben, de tettekben gyenge”. Tuzson Bence az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) aggályaival kapcsolatban elmondta: tudják, hogy Magyarországot meg kell védeni, és ennek érdekében fel kell építeni a kerítést, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnék az emberi jogokat teljes egészében tiszteletben tartani. A képviselő közölte: nem lehet tudni, meddig fog fennállni a jelenlegi helyzet, de hogy megvédjék az országot és annak déli határát, mindig a leghatékonyabb megoldást kell választani, és ma a műszaki határzár tűnik a leghatékonyabb megoldásnak. Mint mondta, a Magyarországot körülvevő országok biztonságos országok, és aki onnan átlépi a schengeni övezet határát, az nyilvánvalóan nem a személyes biztonsága miatt teszi ezt, hanem a jobb élet vélt vagy valós reményében.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. július 04. 17:09
Gané eu kettős mércével mér,Magyarországot kötelezik befogadásra ,de a burzsuj nyugati országok kitoloncolhatják a betolakodókat . Magyarország lesz a menekült tábor ,hogy nyugati gazdag országokat ne érje el az afrikai sáskajárás. ""Péntek éjjel ismét le kellett állítani a La Manche csatorna alatti alagút vonatforgalmát, miután százötven, Nagy-Britanniába igyekvő illegális bevándorló megpróbált feljutni a kamionokat szállító szerelvényekre - közölte az észak-franciaországi Pas-de-Calais megye szóvivője."" http://www.origo.hu/nagyvilag/20150704-bevandorlok-miatt-ismet-leallt-a-csatorna-alagut-forgalma.html
áfonya
2015. július 04. 15:50
Ellenzéktől ne várjunk együtt működést ,mindig a magyar nép kárát akarják ,sőt mindig a kizsákmányolás az ország vagyona kell nekik ,sose álltak a magyar nép mellett ,amit csak lehetett elvették a néptől lábbal tiporták az emberi jogokat. .
áfonya
2015. július 04. 15:45
Kerítést megépítik nem szabad ismét lebontani.Szükség lesz rá országunk védelem nélkül nem lehet ,nagy ökörség volt az elbontása.
ottapont
2015. július 04. 00:54
Nem dumálni, építeni! Ezerrel!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik