Helikopterbalesetben elhunyt a maláj kormányfő kabinetfőnöke

2015. április 5. 12:10

Újabb légi szerencsétlenség rázta meg Malajziát, miután egy helikopter hat emberrel a fedélzetén felrobbant az országban. Az áldozatok között van a miniszterelnök kabinetfőnöke és a kormánypárt egyik vezéralakja is.

Helikopterbalesetben elhunyt Najib Razak maláj miniszterelnök kabinetfőnöke és a kormánypárt, az Egyesült Maláj Nemzeti Szervezet (UMNO) egyik vezéralakja Malajziában –írja a Népszabadság

A helikopter a miniszterelnök második legidősebb lányának, a 27 éves Nooryana Najwa Najibnak az esküvőjéről hazatérő vendégeket szállította, amikor a gép felrobbant. A helikopter a királyi székhelyről, Pekanból tarthatott a főváros, Kuala Lumpur felé, amikor egy onnan negyven kilométerre fekvő kaucsukültetvény felett, Semenyih városánál felrobbant. A géppel hatan utaztak. A szerencsétlenség idején a környéken szakadt az eső.

Hivatalos bejelentések szerint a baleset halálos áldozatai között van Azlin Alias, a kormányfő kabinetfőnöke és Jamaluddin Jarjis parlamenti képviselő, Malajzia volt washingtoni nagykövete, a kormányzó pártszövetség, az országot a függetlenség 1957-es kikiáltása óta vezető Egyesült Maláj Nemzeti Szervezet (UMNO) egyik vezető személyisége. Rajtuk kívül még egy üzletember, egy testőr és a két pilóta utazott a gépen, amelyet a detonáció ereje darabokra szaggatott. A holttesteket a mentőegységek már kiemelték a roncsok közül.

A maláj Bernama hírügynökség szerint a kormányfő megrendülten, könnyeivel küszködve nyilatkozott a szombat éjjeli sajtóértekezleten, ahol mindenre kiterjedő vizsgálatot jelentett be. „Két olyan embert vesztettünk el ebben a tragédiában, akik sokat tettek a kormányért, a pártért és az országért” – mondta Najib Razak.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/83903