A román hírszerzés leendő feje szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra

2015. február 20. 17:58

Eduard Hellviget javasolta Klaus Johannis román elnök a hírszerzés élére. A jelölt személyes blogján nem rég azt írta: Magyarország veszélyt jelent az EU-ra, mert egy olyan trójai faló szerepét vállalta fel, amely egyre inkább Moszkva befolyása alá kerül. Szerinte így Romániára hárul a főszerep, hogy megvédje a demokratikus értékeket a régióban.

2015. február 20. 17:58

Nincs jó véleménnyel a Magyarország által folytatott külpolitikáról Eduard Hellvig, akit Klaus Johannis elnök a román hírszerzés élére jelölt, de kinevezéséről még a parlamentnek is szavaznia kell.

Hellvig, aki EP-képviselő és a PNL alelnöke is, a blogján nemrégiben azt írta: Magyarország veszélyt jelent az európai biztonságpolitikai berendezkedésre, mert egy olyan trójai faló szerepét kezdi betölteni, amely mindinkább Moszkva befolyása alá kerül. Hellvig szerint az Orbán-rezsim ellenségesen lép fel a liberális demokrácia értékeivel szemben, és ennek köszönhetően Románia és az EU is precedens nélküli helyzettel néz szembe – írja a Transindex.

A politikus szerint a magyar-orosz partnerség az egyre üresebbé váló román-magyar partnerség mellett az EU és a NATO érdekeit is veszélyezteti. Hellvig azt írja: „a mérgező orosz-magyar harapófogóba került Romániára hárul a főszerep a demokratikus értékek és a szövetséges érdekek védelmében a régióban” – idézi a hvg.hu.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. február 21. 16:54
szövetséges érdekek...a lopott holmit féltik rettegve, és a szövetségeseken csüngve próbálják megtartani.Ugye megvédtek minket? Ugye nem kell visszaadnunk? A románok mindig valakitől remélnek valamit, önmaguktól semmit nem képesek kezdeni.
pkarcsi
2015. február 21. 16:31
Oláh cvigány az csak oláh cigány.
Wazze
2015. február 21. 14:41
A hülye Kakadu elnézést kért már?! Nehogy a "sosemvoltilyenjó" kétoldalú kapcsolatok csorbát szenvedjenek!
kuwiq
2015. február 21. 12:49
Ami azt illeti, a románok jelentenek fenyegetést a szövetségeseikre, amióta csak létezik Románia. A gyengeség legkisebb jelére átállnak az ellenséghez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik