Riadó

2014. november 22. 10:26

Többen úgy vélik, nemcsak technikai, hanem politikai korrekció tanúi vagyunk. Szerintem szó sincs erről.

2014. november 22. 10:26
Tamás Ervin
Népszabadság

„Többen úgy vélik, nemcsak technikai, hanem politikai korrekció tanúi vagyunk. Mert a hatalom szenzorai működésbe léptek, érzékeli, hogy hiába a háromszori választási győzelem, kikezdhető, elkoptatható a legitimitás. Az ellenállás az ellenzék pártjait kikerülve minden eddiginél nagyobb gyakorisággal és hatásosabban színre lépett. Kérdés, hogy lehet-e ugyanolyan módon domesztikálni, megosztani, mint eddig? Vagy egy új típusú tömegmozgalommal van dolgunk, amely hol itt, hol ott bukkan fel, látszólag más-más témában, de végül is egyazon tartalommal – így a hadviselés is nehezebb vele szemben. Ezért – jósolják – a rezsim váltót állít, óvatosabban fog mozogni. Előbb mér, utána vág. Talán még békülékenyebb, nagyvonalúbb is lesz.

Szerintem szó sincs erről. És nem csupán azért, mert nehéz volna arcvesztés nélkül megúszni, és a nimbuszon ejtett legkisebb seb is elfekélyesedhet, ha szennyezett levegő éri. A legnyomósabb érv e feltételezéssel szemben az, hogy megvalósítása nem lehetséges. A gépezet összes rúgóját, fogaskerekét a »tudjuk, merjük, tesszük« ereje hajtja, az állandó harc szereplői és hívei a siker kulcsát kizárólag ebben látják. Ráadásul amit politikájuk formálói az újabb kétharmaddal elhittek, azt elhitették a környezetükkel is. És mivel a parlamenti ellenzék „lúdjai” végképp elvesztették Ludas Matyijukat, úgy gondolták, nincs szükség az önkorrekció legenyhébb oltóanyagára sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
allover
2014. november 22. 22:31
Korábban - nem mutogatnék vissza irányban "időszámításunk" bizonyos szakaszára - ugyan miért nem váltál apostollá, és miért nem osztogattad akkor ezt a csupán gondolati észmennyiséget, amivel itt most megjelentél?
kérdés
2014. november 22. 22:15
Piano. Jó éjszakát Mindenkinek!
kulalak
2014. november 22. 20:59
Nem érti, téveszméket hirdet, olvasói pedig csak szánakoznak, mert mindennapi tapasztalatuk eltér ettől.
antioxi
2014. november 22. 16:30
Persze értem, hogy a liberális bőrbe bújt zsidók minden szalmaszálba mint utolsó lehetőségbe bele kapaszkodnak és reménykednek. Üzenem nekik: Nincs remény Magyarországon számukra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik