A politika mint provokáció

2014. november 22. 09:23

Orbán Viktor azt óhajtja közölni az ő népével, hogy juszt sem hátrál.

2014. november 22. 09:23
Mészáros Tamás
Népszava

„Azt a gesztust, hogy elment felavatni barátai újabb vagyonszerzésének gyümölcseit – Flier János és Mészáros Lőrinc urak sertéstelepeit -, nehéz volna racionális politikai okokból levezetni. Éppen most, amikor a társadalom egyre erőteljesebben mutatja ki felháborodását a »kormányközeli« korrupció soha nem látott elburjánzása felett, amikor a szegénység folyamatosan nő, amikor újabb és újabb adók kivetésével próbálják visszapótolni a költségvetésbe az esztelenül elherdált stadion-milliárdokat, éppen most tüntetően megmutatni ország-világnak: márpedig büszkén tekintek azokra, akik a személyes „támogatásommal” gazdagodnak – nos, ez olyan provokáció, amire legfeljebb a politikai pszichológia adhat magyarázatot.

Orbán Viktor azt óhajtja közölni az ő népével, hogy juszt sem hátrál. Zenghet az ég, tüntethetnek a rezsim ellen akárhányan, követelhet itt tiszta piaci viszonyokat a fél világ, változás ugyan nem lesz. De még csak valamiféle taktikus visszafogottságra se tessék számítani. Még arra se, hogy kicsit meghúzzuk magunkat, mi, a kétharmad mindenre elszánt urai. Ellenkezőleg, kihúzott derékkal, dacolva a mégoly, nyilvánvaló társadalmi ellenérzéssel, a kritikus hazai és világsajtóval, csak azért is minden adandó alkalommal megünnepeljük sikeres harácspolitikánkat. Magyarán: beleröhögünk a képetekbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fóbia
2014. november 23. 13:15
Ennek az ATV-s Mészáros Antónia leánya? Csak kérdezem!
koronaszepe
2014. november 23. 13:13
Ki fogja kitakarítani ezt a disznóólat?
Peter8811
2014. november 23. 08:37
Szerintem Schmitt Pálnak le kellene mondani a a nemzet sportolója címről, Mészáros Tomi bácsi javára aki párbajtőr helyett, pisztolypárbajban indult, ill egy pár pisztolyból lett baja.
marós
2014. november 23. 07:38
Szerencsére az újságíró klub, és a hozzájuk hasomló bandák üvöltözése nem hallatszik az égig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik