Polgárháborúra készülnek

2014. november 22. 10:35

Az egész nyugati világ alig várja, hogy Magyarországon véres polgárháború robbanjon ki.

2014. november 22. 10:35
Lovas István
Magyar Hírlap

„Éveken át elemeztette a rasszista – magyargyűlölő – hangokkal teli Klubrádió a szakmájuk alapszabályait a cél érdekében leköpő akadémikusokkal, szakértőkkel és a korábbi kormányok idején busásan jutalmazott véleményformálóival, hogy miért birka nép a magyar és miért nem mer kimenni az utcára. Emlegették a bénító félelmet is. Így magyarázták, hogy a magyarok – »ezek« – miért nem tódulnak az utcára kétharmaddal megválasztott kormányuk ellen. Ugyanazon csodálkozókról van szó, akiknek terrorkormányzása idején az »utcai politizálás« antidemokratikus cselekedet volt, amelyet kegyetlenül megtoroltak az amerikai és hasonszőrű követségek elnéző mosolya mellett.

Ezeket az álértelmezéseket az elmúlt hetek szinte folyamatos tüntetései elsöpörték, de ez csupán arra készteti e véleménygettó rádiót, hogy felfüggessze a gyáva génekről és egyebekről – korábban ezerszer hallott, viszályt keltő – a propagandafejtegetéseket. A »magyar« hirtelen lázadó és bátor lett. Olyannyira, hogy nemcsak az arcát meri megmutatni kisvárosokban is, de egymásra jellegükben igencsak hasonlító vezetői olyan ordenáré szavakkal szónokolnak, ami az általuk imádott nyugati országokban elképzelhetetlen. Szóval akkor már nem kell félni? Akkor már nincs »diktatúra«? És eddig hazudtak azok, akik ennek ellenkezőjét állították? Sebaj!

Ők és őket visszhangozva, illetőleg velük összejátszva az egész nyugati világ alig várja, hogy Magyarországon véres polgárháború robbanjon ki. »Orbán takarodj!«, harsogja címében a »visszafogott, mérsékelt, konzervatív« vezető svájci polgári napilap, a Neue Zürcher Zeitung, a cikkhez tartozó fotóján a Parlament előtti embertömeget mutatva. Egy brit üzleti (!) hírportál pedig felteszi a kérdést, hogy Budapest a következő Majdan-e.

A polgárháborút szítók és előkészítők egyik orgánuma, a Galamus.hu oldalon ezzel a címmel jelent meg cikk: »Miért avatkozik be Oroszország Magyarország belügyeibe?« – nem Amerika – Oroszország. A publicisztika így zárul: »Kovács Zoltán főszerkesztő nemrég azt írta az ÉS-ben, hogy Orbán Viktor lesz az első magyar kormányfő, aki valószínűleg nem lesz képes demokratikus körülmények között távozni a politikai életből. Ámen.« Fegyverbe!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 423 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2014. november 23. 22:47
Talán igaza van Lovasnak: "Washington Post: Szívet melengető volt látni az Orbán elleni tüntetést" (168 óra)
Gépész53
2014. november 23. 19:33
Lovas, te egy barom vagy! Ne igyál annyit!
forsteandretredjemann
2014. november 23. 15:04
A cikk jó olvasmány, de azért erős túlzás. A "liberálisok" és úgy általában a "bal oldal" soha nem vesz részt nyílt sisakos háborúkban. Még polgárháborúban sem. A "baloldal" harckészsége a fegyvertelenekkel szembeni vitézkedés - pincék mélyén tarkónlövés, mészárlások stb. A "liberálisok" jóval okosabbak ennél, korlátaikat belátva általában a háttérből tüzelik a bal- és jobboldali ultrákat. Lásd legutóbb Majdan. 70 múltam és obsitos katona vagyok. De ha most valaki berohanna hozzám, hogy "Jönnek a félelmetetes liberálisok, meneküljünk!", akkor nem infarktus, hanem röhögőgörcs vinne el.
Ángyán Páván
2014. november 23. 13:57
És ki ez a PABLO GORONDI? http://abcnews.go.com/International/wireStory/10000-hungarians-anti-corruption-protest-26974029
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik