Hvg: A rendőrök fizetésemelésére kell az internetadó

2014. október 26. 14:51

Úgy értesült a Hvg „miniszterelnökségi forrásból”, hogy az internetezés megadóztatása a Orbán Viktor ötlete volt, a kormányfő ugyanis ebből szeretné fedezni a rendvédelmi szervek és a katonák jelentős béremelését.

2014. október 26. 14:51

A kormány a 2015-ös költségvetésbe betervezi a rendvédelmi szervek (rendőrség, katonaság, katasztrófavédelem) régóta tervezett, de elmaradt, 25-30 százalékos béremelését. A kormányfő ennek fedezetéül találta ki az internetadót – tudta meg „miniszterelnökségi forrásból” a hvg.hu.

Mint ahogy az a parlamentnek kedden benyújtott jövő évi adótörvény-javaslatból kiderült, a 2012-ben bevezetett távközlési adót az internetszolgáltatásra is kiterjesztenék, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a szolgáltatók. Az előterjesztés szerint az adó mértéke minden megkezdett gigabájt adatforgalom után 150 forint lesz, melyet a távközlési szolgáltatóknak kell megfizetniük. Ahogy arra Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is utalt, az internetes adatforgalom megadóztatásától 25-30 milliárd forint bevételt vár a kormány.
 
a Hvg hozzáteszi: mint ahogy arra iparági szakértők rámutattak, a magyarországi internetes adatforgalom mennyiségéből a megadott adómérték mellett (150 forint gigabájtonként) a tervezett adóbevétel akár tízszerese is reális lenne. Ebből többen azt a következtetést vonták le, hogy az előterjesztés az ágazati szereplőkkel és a Fidesz-frakcióval folytatott egyeztetések nyomán puhulni fog.
 
Ami a rendvédelmisek béremelését illeti, az Orbán-kormány egy 2013. júliusi kormányülésen döntött egy háromlépcsős, a közszolgálatban dolgozókat érintő béremelésről, melyet a gazdaság állapotától tett függővé. A béremelés az Orbán-kormány által elindított egységes életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódott volna, amelynek során megteremtenék a kormánytisztviselők, a rendőrök, a katonák, a vám- és pénzügyi területen és a többi hivatásos állománynál dolgozók, továbbá az önkormányzatoknál és más közintézményeknél foglalkoztatott köztisztviselők által betöltött hivatások közötti átjárhatóságot. A béremelés első, 15 százakékos lépcsője, melyet 2014-re terveztek, nem valósult meg. (2015-re további tíz, 2016-ra pedig 5 százalékos növekedést szerettek volna.) Orbán feltehetően most ezt pótolná a hivatásosak körében – állítja a hírportál.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. október 27. 11:02
Ezeknek a rendőröknek, akik a Lenfvay utcában "védték" a Fidesz székházat fizetésemelést???? MÉG FIZETÉST SEM!!!!
kitiltott
2014. október 27. 09:23
a HVG a legnagyobb szarkeverő "tudta meg"..honnan kitől?...miért nem írja le a nevét? melyik Fideszes lenne olyan hülye még ha igaz is lenne hogy ezt mondaná hogy még puskaport szórjon a tűzbe és még többen kimenjenek tüntetni? Van egy fasz újságíró..egy "véleményvezér" leír bármilyen butaságot a balfax szamarak meg felülnek neki.. Balfaxok ne írjatok kivagytok Ixelve :)
csuka
2014. október 27. 05:18
"Azért az milyen szánalmas már, hogy a haverok annyit lopnak (Viktorunk segedelmével), hogy nem jut pénz semmire (a stadionokon kívül), ezért Viktor álmodott egy klasszat, és kitalálta az internetadót." ---- Amelynek egyébként annyi hozadéka lenne, hogy egy jól irányzott ÁFA ellenőrzéssel be lehetne szedni. Persze az a simlicska féle milliárdosok zsebéből szedné vissza a pénzt. Ezért nem megy az adóhatóság a cigány maffiózók után: Vida Ildikó, az USA-ból kitiltott NAV-vezér szintén zenész Forrás: https://kuruc.info/
Tintamin
2014. október 27. 00:22
Azért az milyen szánalmas már, hogy a haverok annyit lopnak (Viktorunk segedelmével), hogy nem jut pénz semmire (a stadionokon kívül), ezért Viktor álmodott egy klasszat, és kitalálta az internetadót. Agytröszt! Sosem gondoltam volna, hogy a szociknál mélyebbre lehet süllyedni kilátástalanságban, de a fidesznek ez is sikerült. Gratulálok! Csudaszép hellyé varázsolták Magyarországot: ahol adót kell csalni, korrumpálni, kenni, visszacsorgatni, "okosba megoldani", ügyeskedni, kiskapukat keresni, protekciót kihasználni, lopni, csalni, hazudni. Ahogy az ország vezetői teszik. Brávó! Magyarország jobban teljesít!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik