Itt az ideje, hogy óvatosan kihátráljunk ebből az országból

2014. október 25. 15:00

Amikor a markunkat kell tartani, akkor valahogy soha nem merülnek fel aggályok, akkor nincs szó diktátumokról, és arról, hogy ezek ránk erőltettek egy csomó, haszontalan európai pénzt.

2014. október 25. 15:00
H_A
Hacsaknem

„Október 23-át írunk. Orbán elutazik Brüsszelbe, uniós csúcsra. Kövér László itthon marad, a nemzeti ünnep megkoronázásaként elmegy az Echo TV-be, vagy az Echo Tv megy el hozzá, és kifejti az euroatlanti világ morális megrendülésének történetét. Kövér László. A morális megrendülésről beszél. Meg hogy Brüsszel a rendszerváltás előtti Moszkvára emlékeztet, és mivel mi nem kérünk a diktátumokból, el kell gondolkodni azon, hogy miként kellene ebből szép lassan, óvatosan kihátrálni.

Azt mindig tudtam, hogy a gátlástalan, szégyentelen tajparaszt kategóriában Kövér Lászlót bármikor bárhol indítani lehetne, de azért mégis csak elképesztő, hogy moralitásból pont ő tart előadást. Ez a pökhendi, urizáló jellemtelenség sajnos most is képes, még mindig képes kiborítani. Van abban valami perverz, hogy a magyar Országgyűlés elnöke éppen akkor veszi a szájára a Nyugat erkölcsi összeroppanását, amikor pártja belefulladni látszik az országot mélyen behálózó, diplomáciai botrányig fejlődött korrupcióba, amelynek híre körbejárta a földgolyót. (...)

Túl sok minden mosódik itt össze mostanság a Fidesztől jobbra: nem leszünk gyarmat, Moszkva fele közeledés, bankellenesség, illiberális világrend, amelyekre egy egyszerű korrupciós ügynél lényegesen többet sejtető botrány árnya vetül. Zavarba ejtő, mert nem tudom: összefüggéstelen hablatyolásról van szó, vagy pedig előre megfontolt logikus előkészítéséről annak, ami várható. Nem tudom, csupán a fanatikus híveknek szánt figyelemelterelő, agymosó dumáról van szó, vagy pedig a védhetetlen disznóságok borítékolható következményeinek megelőlegezett kimagyarázásáról.

Tekintettel arra, hogy még eddig ennyire egyértelmű kormánypárti célzás nem hangzott el az EU-ból való kilépésre vonatkozóan, igen valószínű, hogy Orbánnak súgtak valamit ezen az uniós csúcson. Kövér László kihátrálási javaslata ugyanannak a szarnak az óvatosabb, fájdalommentesebb adagolásáról szól. És itt nem arról van szó, hogy de facto kitagadhatnak minket ebből az erkölcsileg foszladozó európai családból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sobrk
2014. október 26. 14:52
Felemelt fejjel menj a p.....a!
cuma
2014. október 26. 14:29
Ezen rágódunk ?A majmoknak elfogyott a legelő.Az imádkozó sáska megeszi a saját lábait............aztán megdöglik.2018-ban azt sem tudjuk majd ki volt k. györgy vagy a "pici asszony" .TÜRELEM!
hakos
2014. október 26. 12:11
Bizony itt az ideje, támogatom, nyugodtan alijázzatok.....kövessétek Dániel Péter pozitív példáját....
tevevanegypupu
2014. október 26. 12:09
Az érdekes az, hogy aki azt szajkózza, hogy innét el kell menni, az még mindig itt van..de miért??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik