Győzhet az igazság

2014. október 24. 17:28

A Kehi-vizsgálatnak ez ügyben vége, a többi a bűnüldöző hatóságok, illetve a magyar bíróság dolga lesz, mint rendesen. Annak viszont mindenki szurkoljon, hogy most végre az igazság győzzön.

2014. október 24. 17:28
D. Horváth Gábor
MNO

A dolog jóval nagyobb figyelmet kap a »szimpla« bűncselekmény elkövetésénél, mivel a pénz ellenőrzési folyamata az első pillanattól kezdve a pártok közötti politikai adok-kapok részévé vált, illetve azért, mert a nemzetközi érdeklődés középpontjába került. A magyar és a norvég kormány között kialakult vita mellett az ügyet fölkapta a nemzetközi sajtó is, amely a külhoni közvéleményt az Orbán-kormányról köztudomásúan sokkal kritikusabban tájékoztatja, mint korábban balliberális társairól. Hasonlóképp volt ez akkor is, amikor lapunk arról írt, hogy filozófusok pályázatokon keresztül szabálytalanul jutottak tetemes mennyiségű közpénzhez. Az érintettek mind a balliberális értelmiséghez tartoztak, akiknek érvkészletét azonmód átvette a külföldi sajtó, és diktatúrát kiáltva filozófuspereket vizionált. Ilyenek persze nem lettek. Mindebből azt a következtetést is le lehetett szűrni, hogy koholmány volt az egész, de persze azt is, hogy bénulást okozott a külföldről érkezett nyomás. Azt azonban mindenképpen, hogy akkor is diktatúrát kiáltottak, pedig semmi nem indokolta. Arra pedig, hogy akkor vajon az igazság győzött-e, az érintett filozófusok sem válaszolnának tiszta lelkiismeretük szerint igennel. De ez már egy másik kérdés.

A Norvég Alaptól származó pénzek esetében sem véletlen, ha a leginkább balliberális szervezeteknek nyújtott támogatások elosztásáról megállapított hajmeresztő szabálytalanságok és a törvények be nem tartása ugyancsak ideológiai kérdésként jelenik meg a hazai balliberális és a nemzetközi közvélemény előtt. Eszerint a diktatúrára hajlamos hatalom el akarja taposni a demokrácia utolsó szigeteiként megjelenő civil szervezeteket. Mindehhez persze hozzá kell tenni, hogy a külföldről érkezett támogatások és azok elköltési céljainak megítélése nemcsak nálunk okoz fejtörést, hanem másutt is. Számos országban keltenek gyanakvást, Oroszországtól kezdve Izraelen keresztül egészen Amerikáig, nem alaptalanul. Hiszen egy demokráciában is egészen más a leányzó fekvése, ha egy kormányellenes tüntetés ilyen furcsán osztogatott külföldi támogatásból szerveződik, mint ha valakik lelkesedésből vagy elkeseredettségből rázzák az öklüket az utcán. A norvég pénzből szervezett krétakörös tüntetés nem az elégedetlenkedés hitelességét erősítette a közvéleményben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2014. október 26. 13:23
szerintem ez ügyben az igazság a nerben nem győzhet. mert az igazság az, hogy ezeket a szevezeteket a régi jó recept szerint politikai okokból basztatják. az nem nevezhető győzelemnek, ha többhavi (egyes esetekben sokéves) hatósági zaklatás után a bíróság azt mondja, hogy ez nuku. addigra a delikvens már rég rábaszott máshogyan. mindazonáltal ebben az ökötárs ügyben a basi el fog hasalni, de ilyen ügynek csak vesztesei vannak.
FOB
2014. október 25. 23:41
Bárcsak az igazság győzne! Erre azonban addig semmi esély, amíg hozzád hasonló fideszcsigák vannak kormányzati pozícióban.
Mich
2014. október 25. 11:21
/ezt a bejegyzést, az aktuális témában, az MNO "visszakézből" elutasította.../ A norvég politikus/!/ jelezte: megkapták a Kehi jelentését /de szarnak bele/, és átnézik /...?/ azok a független /haha.../ vizsgálók, akik a Norvég Alapot jelenleg egyébként is vizsgálják /és hivatalból 'rendben találják'.../ és nyomatékosította: az eljárás eredményei nem képezik majd tárgyát politikai egyeztetésnek /azaz titkosítva 'archiválják'.../, ettől függetlenül megismétlik, hogy "egyoldalú lépéseivel Magyarország megsértette a Norvégiával kötött megállapodásait"... Hogyanis lehetne más a válasz, amikor... 1. az ellenkezőjével beismernék a NORVÉG MUTYIT, amiben az Ökotárs a STRÓMAN... 2. és szembemennének a Soros-Clinton-Obama bűnbandával, amelyik a zsoldos "civiljei" számára rátelepedett(!) erre az alapítványra és nyilvánvalóan nem akarja kezéből kiengedni, hisz ez egy kiváló 'törvényes' csatorna... 3. ezt alighanem ERRE a célra konstruáltatták a norvégokkal és e célból fogalmaztatták meg azokat a szerződéseket, amikre (a törvényeket is felülíróan...) hivatkoznak
BőröndÖdön
2014. október 25. 09:01
Érdekes,Gábor,hogy a közbeszerzésnek álcázott államosított korrupció abszolút nem zavar benneteket,százmilliárdokat tüntet el az állampárt és baráti köre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik