Tiszteletet a magyar állampolgároknak!

2014. október 20. 13:16

Amire tehát szükség lenne az nem az Egyesült Államokra mutogatás, hanem egy kiterjedt, mélyreható vizsgálat az állami cégek és aktív politikusok körében.

2014. október 20. 13:16
Németh Áron Attila
DiploMaci

„Péntek óta ugyanis látható, jó hazai szokások szerint, hogy a nevek követelése mellett (amely mindkét oldal sajátja), a kormány / kormányhoz hű oldal a magyar belpolitikába való szándékos amerikai beavatkozásról, baloldali összeesküvésről és a helyzet elbagatellizálásról, az ellenzék / ellenzékhez hű oldal pedig diktatúráról és jogos büntetésről beszél. Dehogy mindebben hol a lényeg, az ismert tények? Sehol.

Hiszen az magában annyi lenne, hogy az Egyesült Államok saját, érvényes jogszabályainak megfelelően megtagadta a beutazást általa korrupció gyanújában érintettnek vélt (vagy ténylegesen érintett) magyar állampolgároktól. Erről a döntéséről az adott egyéneket haladéktalanul tájékoztatta, akiknek vízumát felfüggesztette. Ennyi. Ehelyett azonban nevek és bizonyítékok átadásának követelése van kormány és ellenzék részéről, meg hisztériakeltés, holott előbbire jogilag nincs mód, utóbbit pedig amerikai oldalon nem állította senki, hiszen a követség minden megszólalásában hiteles információkról, és nem bizonyítékokról beszél. De ezt magyar oldalon senki nem akarja figyelembe venni, mert ez a szekértábor felfogásba sehogy sem illik bele. Ma hazánkat vagy idegenek támadják, vagy feddhetetlen érdekekkel rendelkező külföldi demokraták menthetik meg. Átmenet nincs, csak egyetlen igazság.

A fentiek alapján így elmondható, hogy a mostani botrányban nincsen semmi különös. Semmi olyan, amit az elmúlt 25 évben ne tapasztaltunk volna már meg más, hasonlóan fajsúlyos helyzetben. Beszélhetünk ugyanis olajszőkítésről, Postabank- és Kulcsár-ügyről, Nokia dobozokról, Gripen vadászgépekről, Vegyépszerről, Közgépről, politikusi vagyonosodásról és kiterjedt adócsalások kivizsgálásnak ügyéről, a lényeg és a zárszó mindig az marad, hogy nincs felelős; vagy ha van, az mindig a másik oldalon áll.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. október 20. 17:37
Több tiszteletet a korrupciónak!
Viz Elek
2014. október 20. 16:23
A szabadságharcosok most azt követelik,hogy az usa adjon át konkrét bizonyitékokat a korrupciós ügyekről. Vagyis ne vegye figyelembe az ország szuverenitását, hanem kezdjen el itt nálunk nyomozni az FBA, a CIA stb. Ez már egy hungaricum, és akár humoros is lehetne,ha nem a hazánkról lenne szó!
narmer
2014. október 20. 15:46
Oszt sokmindent elhiszek, de azt hogy Heim Péter korrupt, na azt nagyon nehezen.Jut eszembe az USA kormánya miért nem volt a Fittelinák vagy a nomentanák vagy a kádkövek idején ilyen friss és gyors?
Berecskereki
2014. október 20. 14:10
Tévedés. Nem ennyi és nincs pont. A felfüggesztés miértjének vádja bűncselekmény, mégpedig korrupciós bűncselekmény. Az országok között - beleértve az USA-t az EU-t és a tagállamokat is, egymás felé a korrupció elleni fellépésben vállalt kötelezettségei vannak. Ennek során az országok kormányainak együtt kell működni. Nos ebben a történetben ez másként zajlik. A tisztességes, erkölcsös választó pedig azt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a korrupciós bűncselekménnyel vádolt személyek nevét és folytassák le a vizsgálat, a büntető eljárást. Addig viszont míg jogerős bírósági végzés nincs mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. L.: "Egyesült Nemzetek Közgyűlése XXI. ülésszakán, 1966. december 16-án elfogadott Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya 14. Cikk 2.: Bűncselekmény elkövetésével vádolt minden személynek joga van arra, hogy ártatlannak tekintsék mindaddig, amíg bűnösségét a törvény szerint be nem bizonyították."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik