Kövér: Kazahsztán híd Magyarország számára

2014. október 20. 12:18

Kazahsztán hidat jelenthet Magyarországnak a közép-ázsiai térség felé, ahogyan Magyarország is a híd szerepét töltheti be Kazahsztán és Közép-Európa, illetve az EU között – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten, miután megbeszélést folytatott Kabibulla Dzsakupovval, a kazah parlament elnökével az Országházban.

2014. október 20. 12:18

A házelnök újságíróknak nyilatkozva kiemelte: az utóbbi időben felgyorsult a kapcsolatépítés a két ország között, ennek egyik pillére az új magyar külpolitikai stratégia, a keleti nyitás, a másik pedig Kazahsztán politikai, biztonságpolitikai és gazdasági jelentősége Közép-Ázsiában és a tágabb térségében.

Kabibulla Dzsakupov elmondta: korábban Áder János köztársasági elnökkel találkozott, és arról beszéltek, Magyarország támogatja Kazahsztán törekvését, hogy 2017-2018-ban az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagja lehessen.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2014. október 20. 14:09
Akkor menj át rajta köteles és vissza se gyere!
lavor
2014. október 20. 13:54
Csöves autoriter állam, az ilyennel kár kapcsolatot építeni.
3M..
2014. október 20. 13:01
Mindig szívesen olvasom az ehhez hasonló kezdeményezéseket. Újra össze kell kapcsolódnunk ázsia népeivel, köztük Kazahsztánnal. Büszkeséggel tölt el amikor testvérnépünkkel köthetünk régi-új szövetséget, ahogyan ennek lennie kell. Tekintetünket keletre vessük. Szebb jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik