Háborút tankolunk?

2014. október 20. 14:35

Mostanában sokan örülnek az olcsóbb benzinnek. Persze, úgy könnyű, ha nem gondolunk arra az árra, amit mindezért valójában fizetünk.

2014. október 20. 14:35
Kardos Gábor

Mostanában sokan örülnek az olcsóbb benzinnek. Persze, úgy könnyű, ha nem gondolunk arra az árra, amit mindezért valójában fizetünk. Az olajár alakulásában jó ideje meghatározó az iraki háború és annak mai folytatása, az IS álatal. Mint ismeretes, a magát Iszlám Államnak nevező IS a feketepiacon csak féláron tudja eladni az iraki olajat és még így is napi 3 millió $-t keres... A törökök is, akik megveszik, kábé ennyit keresnek naponta ezen az olajon és a háborún. Sőt: nekik dupla haszon, 2 in 1, mert az IS halomra öli a rosszul felvegyverzett kurdokat. Szóval aki tankol és örül az olcsóbb naftának, kicsit a lefejezősdit is támogatja, meg általában az olajért vívott összes Irakban és máshol folyó gyarmatháborút.

Szép is a globalizáció, skacok! Nemcsak évmilliók óta elhalt élőlényeket lehet tankolni (ez volna állítólag a kőolaj) és nemcsak éhinséget (vö.: bioetanol, ami élelmiszerek elől veszi el a termőtalajt), nemcsak nettó környezetszennyezést (ld. még olajipar, globális felmelegedés, stb.), nemcsak kihaló jegesmedvék és rosszul felvegyverzett kurd szabadságharcosok vérét lehet tankoni, hanem egyenesen újságíró- és gyerekfejeket is. Szuper. Sőt: extra V-power! Hogy a többi zöldre mázolt nagyszerű márkáról, Forma 1-ről ne is beszéljünk. Csak nyomjuk a gázt, ami a csövön kifér, nem igaz?

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosg
2014. október 20. 20:25
Néhányan elég idegesen reagálnak ezekre az általában civilizációs tabuként kezelt kérdésekre és azt az olcsó "megoldást" választják, hogy szerintük a szerző hülye. Ugyanakkür az önámítás jellegzetes mechanizmusát láthatjuk sokszor azoknál is, akik vitatják a cikk állításait és próbálnának szembenézni az olajcivilizáció globális problémáival, de mindig csak egyik részét kiragadva és azt megkérdőjelezve, ami az egészen mit sem változtat. Emlékeztetőül idézem a felsorolást: "Nemcsak évmilliók óta elhalt élőlényeket lehet tankolni (ez volna állítólag a kőolaj) és nemcsak éhinséget (vö.: bioetanol, ami élelmiszerek elől veszi el a termőtalajt), nemcsak nettó környezetszennyezést (ld. még olajipar, globális felmelegedés, stb.), nemcsak kihaló jegesmedvék és rosszul felvegyverzett kurd szabadságharcosok vérét lehet tankoni, hanem egyenesen újságíró- és gyerekfejeket is."
Radikalis
2014. október 20. 16:43
Ekkora baromságot...
kukagyerek
2014. október 20. 16:32
A Magyarországi átlagkeresetekhez mérve a 200 - 220 forintos benzinár és az ugyanolyan gázolajár a reális és elfogadható. Addig, csak vérszívás és parasztvakítás az egész.
atila68
2014. október 20. 16:12
Van egy pont ahonnan az összes rékakingát leszarom. Még ha Gábor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik