Torz tükör

2014. október 20. 08:25

Az Egyesült Államok a harmadik világ kleptokrácia államformájú banánköztársaságainak és a latorállamoknak fenntartott figyelmeztető szankciókat léptetett életbe velünk szemben.

2014. október 20. 08:25
A szerk.
Népszabadság

Az Egyesült Államok a harmadik világ kleptokrácia államformájú banánköztársaságainak és a latorállamoknak fenntartott figyelmeztető szankciókat léptetett életbe velünk szemben; az adóhivatal vezetői és a miniszterelnök bizalmasai – ha igazak a hírek, ők – nem léphetnek be többé az USA-ba, ottani számláikat – ha voltak – befagyasztották. (...)

A lakosság nagyobbik felének még élő, személyes emlékei vannak egy korról, amikor minden fronton sokkal jobban teljesítettünk, aztán mégis úgy alakult, hogy csak a hanyatló Nyugat sorozatos gyorskölcsönei mentettek meg az összeomlástól. Tény, hogy a nyugati életforma sem jött be annyira, ahogyan vártuk, ettől azonban még mindenki tudja, hogy az orosz út, amire most megint ráfordultunk, nem oda vezet, ahová menni szeretnénk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. október 20. 20:32
Mekkora lehetett a hat magyar korrupciója, ha például Mark Rich-et, akit 65 rendbeli különböző bűnökkel vádoltak Amerikában, távollétében, amikért 300 évnyi börtönt kaphatott volna, Bill Clinton mégis pardonálta 2001-ben?
Box Hill
2014. október 20. 16:08
A Bermudai Konferencia, 1943. április 19-30 között, foglalkozott az Európában üldözött zsidók befogadásáról. Sem az USA bevándorlási kvótája, sem a palesztinai angol mandátum zsidókra vonatkozó bevándorlási tilalma nem változott általa. Scott Lucas (Dem.) amerikai delegátus például összegezte az amerikai State Department és az angol Foreign Office véleményét, miszerint a zsidók nagyarányú kivándorlása nagy veszélyt jelentene. „Ha a megkeresések Németország felé a zsidók kiengedéséről túl erősek lennének, akkor esetleg pont az történne. – mondta. Hozzátette: „Hitler esetleg kihasználná a lehetőséget a 100,000 zsidó határon való áttételére vagy arra, hogy bejelenti: egy bizonyos napon egy bizonyos kikötőbe küldené a százezret, ahonnan hajóitokkal elszállíthatjátok őket.” (David S. Wyman: The Abandonment of the Jews, America and the Holocaust, 1941-1945, The New Press, 1998, 356.old.) Gondolom, a zsidókat is kleptokrácia miatt nem engedték be.
Agricola
2014. október 20. 13:16
„Az Egyesült Államok a harmadik világ kleptokrácia államformájú banánköztársaságainak és a latorállamoknak fenntartott figyelmeztető szankciókat léptetett életbe velünk szemben;" NOL A szerk. logikája alapján ebből az következik, hogy Magyarország a harmadik világ kleptokrácia államformájú banánköztársaságainak és a latorállamainak egyike. Ennek örül a NOL A szerk. rossz mája. "A 7750 egyébként meglehetősen tágan értelmezi a korrupció fogalmát és nem szükséges hivatalos vizsgálati eredmény (nyomozás, bírósági döntés stb.) hozzá, elég ha a hivatalnok számára “meggyőző erejű bizonyítékok” állnak rendelkezésre." Ez a szöveg nem üt szöget amerikai jogászok fejébe? Ha az amerikai hivatalnok számára “meggyőző erejűnek" számít az, amit Charles Gati, Konrád György, vagy Heller Ágnes féle alakok tesznek eléje a jászolba, akkor az ottani jogszolgáltatás nem tűnik sokkal különbnek a sztálinista jogszolgáltatásnál!
catalina9
2014. október 20. 13:00
"...A Nayirah néven szereplő tanú, a könnyező hallgatóság előtt elmondta, hogy mint korházi önkéntes, személyesen látta, amint az iraki katonák kirángatták az újszülötteket az inkubátorokból, és azokat a hideg padlón magukra hagyták. Lantos arra hivatkozott, hogy a tanú teljes nevét titokban kell tartani, annak Kuvaitban élő családtagjai biztonságának érdekében. Később kiderült, hogy a fenti vizsgálatokat a „Hill and Knowlton” közkapcsolati magáncég rendezte meg és bonyolította le. A „Kongresszus Emberjogi Alapítványát, (Congressional Human Rights Foundation), mind a „Polgárok a Szabad Kuvaitért” (Citizens for Free Kuwait) nevű szervezetet a „Hill and Nolton” cég külön erre a célra hozta létre. A hivatalosnak hangzó „kongresszusi” jelzőket Lantos személyes elnöklése biztosította. A fentiekkel kapcsolatban az is kiderült, hogy Nayirah, a kuvaiti nagykövetnek a leánya. Lantos ezt is tudta, de elhallgatta. Az idősb. Bush, elnöknek, az Irak elleni háborús beszédeiben az inkubátorokból kirángatott csecsemők szív facsaró története igen hatásos propagandának bizonyult..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik