Vádat emeltek Gaudi-Nagy ellen Pásztor István inzultálása kapcsán

2014. szeptember 22. 10:01

Személyi szabadság megsértésére és garázdaságra való felbujtás miatt emelt vádat az ügyészség Gaudi-Nagy Tamás ellen, aki májusban az Országgyűlés alakuló ülésével egy időben tartott demonstráción Pásztor István vajdasági politikus inzultálására szólította fel a tüntetés résztvevőit: egyikük le is köpte Pásztort.

2014. szeptember 22. 10:01

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt Gaudi-Nagy Tamás ellen személyi szabadság megsértésére és garázdaságra való felbujtás miatt. A vád szerint a volt országgyűlési képviselő május 6-án a budapesti Kossuth téren elmondott beszédének hatására többen is fenyegetően léptek fel Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével szemben.

A Fővárosi Főügyészség hétfői közleményében azt írta, a kerületi ügyészség Gaudi-Nagyot aljas indokból elkövetett, személyi szabadság megsértésének bűntettével és garázdaság bűntettével vádolja, mint felbujtót. A közlés szerint az ügyészség két ember ellen nyújtott be vádiratot személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt; a másik ember, az ügy elsőrendű vádlottja, egy nő többször leköpte Pásztor Istvánt.

Az ismertetett vádirat szerint Gaudi-Nagy Tamás másodrendű vádlott május 6-án demonstrációt szervezett a magyar föld megvédéséért a Kossuth tér Parlament felé eső részére. A rendezvényen észrevéve az Országgyűlés alakuló üléséről távozó Pásztor Istvánt, a VMSZ (és egyben a vajdasági parlament) elnökét, akit a tömeg előtt a délvidéki magyarok kiemelt árulójának, hazaárulónak nevezett.

A közlés szerint szavainak hatására a hallgatóság körében Pásztor Istvánnal szemben „olyan ellenséges hangulat alakult ki, amely már a sértett testi épségét is fenyegette”. A vád szerint Gaudi-Nagy további buzdítására először egy ismeretlen nő szaladt a sértetthez, és agresszív fellépésével megpróbálta őt a szabad mozgásában korlátozni, majd a másodrendű vádlott „további beszédével a rendezvény többi résztvevőjét is arra bírta rá, hogy csatlakozzanak az ismeretlen nőhöz, és legyenek segítségére a megkezdett erőszakos cselekmény véghezvitelében”.

A vádlott szavai következményeként a sértett körül másodperceken belül 8-10-en jelentek meg, és „zárt csoportosulást alkotva, fenyegető magatartásukkal a sértettet megállásra kényszerítették”. Többen megpróbálták megragadni a sértettet, miközben fenyegették, trágár szavakkal illeték, megcsípték és meglökték. Közülük két nő – egyikük az ügy elsőrendű vádlottja – többször le is köpte Pásztor Istvánt – áll az ügyészségi közlésben.

Közölték: Pásztor István ezután tudott csak – részben a rendőrség közbelépésével – távozni. Pásztor István a köztársasági elnök személyes meghívására vett részt az Országgyűlés alakuló ülésén. Az ügyben megszólalt Áder János államfő is, aki sajtónyilatkozatában azt mondta: tűrhetetlen, hogy Magyarországon valakit magyarságában alázzanak meg fényes nappal, a hatóságok szeme láttára az Országház előtt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2014. szeptember 22. 16:30
Ahol szólásszabadság van, miért probléma, ha valaki hazaárulónak nevez valakit? Ezért esetleg pásztor perelhette volna be. Ja, hogy fidesz közeli pásztor, akkor már mindjárt érthető. Gaudi nagyon sokat dolgozott az EB-ban a délvidékiekért, biztos tudta, miért tartja hazaárulónak.
csuka
2014. szeptember 22. 16:14
"Főleg, hogy nem is ő követte el a köpést." --- De! Leköphette volna! Ez meg már akkora merénylet, hogy Káder-bá. is felszólalt az ügyben.
krksziget99
2014. szeptember 22. 11:51
Az ügyészség egy gitt egylet Polt Péterrel az élen, nekik kéne lámpavason végezni!
Bankkárkormány
2014. szeptember 22. 11:11
Esetleg ha baltával levágta volna Pásztor fejét, elejtik a vádat De egy köpés, na az valóban életfogytiglant érdemel BANDITISZTÁN!!!!!!!!!!4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik