Különös kampány

2014. szeptember 22. 07:26

Amit a baloldal a főpolgármester-jelölt kiválasztásakor művelt és azóta is művel, nem értelmezhető másként, mint hogy már a hivatalos kampány megkezdése előtt feladta a küzdelmet.

2014. szeptember 22. 07:26
Szerető Szabolcs
MNO

A kis pártokra szétesett baloldalnak ma a meglévő szerény önkormányzati pozícióinak megtartása is nehéz feladatnak látszik.

Különös, hogy éppen arról a terepről vonultak le, ahol legalább szimbolikusan alternatívát mutathattak volna fel az orbáni kétharmaddal szemben. Amely politikai erő megszerzi Budapesten a főpolgármesteri tisztséget, akkor is hivatkozhat erre a sikerre, ha máskülönben az egész országban felmossák vele a padlót. Amit azonban a baloldal a főpolgármester-jelölt kiválasztásakor művelt és azóta is művel, nem értelmezhető másként, mint hogy már a hivatalos kampány megkezdése előtt feladta a küzdelmet. És a szocialisták vagy Bajnai Gordon politikai árvái még csak arra sem hivatkozhatnak, hogy más jelöltek is elindultak az ő oldalukon; Tarlós István újraválasztása nem rajtuk fog múlni. Az önkormányzati választás tétje így lényegében annyi maradt, hogy az új szabályokkal a Fidesz–KDNP a főpolgármesteri tisztség mellé megszerzi-e az abszolút többséget is a Fővárosi Közgyűlésben; ki nyeri meg a balliberálisok roncsderbijét; akad-e legalább két-három olyan megyei jogú város a huszonháromból, ahol az ellenzék nyerni tud. És persze az, hány településnek lesz jobbikos elöljárója. Akárhogy is alakulnak a dolgok, arra semmi nem utal, hogy a közelgő választás átrendezné a belpolitikai erőviszonyokat, az ország alapszíne a narancs marad.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gjallarhornet
2014. szeptember 22. 14:46
Az álbaloldal "komoly" programja: 1. Tarlós menjen haza 2. Orbán ne menjen a várba Mi jöhet még?
balbako_
2014. szeptember 22. 11:46
Falus olyan, mit Bajnai. Képességek nélkül sertepertél a pártok körül, hátha lepottyan egy zsíros állás. De választáson sehol sincsenek!
hátakkor
2014. szeptember 22. 09:51
Már csak 13-at kell aludni..
Antigoné
2014. szeptember 22. 09:35
Kedves Szerető Szabolcs! Értem én, hogy -bár igaza van,és a baloldalnak szinte nulla az esélye - mégiscsak nyomatni kell a propagandát, de legalább ennél nívósabban, ha kérhetem. Mondom ezt úgy, hogy soha nem szavaznék a mai baloldali pártok egyikére sem. (Az LMP azért necces)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik