Kósa elárulta, mennyi lesz az euró

2014. szeptember 22. 09:12

Az euróárfolyam 1 és 1000 forint közé fog esni. Interjú.

2014. szeptember 22. 09:12
Kósa Lajos
Origo

„Egyáltalán van még tétje a voksolásnak?

Politikai értelemben a legfőbb tét, hogy megtartjuk-e azt a politikai felhatalmazást, amivel végig tudjuk vinni az eddigi programjainkat (rezsicsökkentés, devizahitelesek megmentése). Ha pedig nem sikerül megtartani a bizalmat, akkor például az adósmentés végigvitele is veszélybe kerülhet. Érdemes felidézni Franciaország példáját, ahol csupán egy önkormányzati választást veszített el a baloldal, mégis megbukott a kormány. 

Nem tartja zsarolásnak a választókkal szemben, hogy hol nyíltan, hol burkoltan arról beszélnek, hogy csak kormánypárti irányítású település járhat igazán jól a következő öt évben? 

Egyáltalán nem, de nem is erről van szó. Ha pontosan akarunk fogalmazni, akkor a tervek szerint az európai uniós források több mint 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kívánjuk költeni. Ezt csak úgy tudjuk megtenni, ha ebben az önkormányzatok partnerek lesznek, mert ellenkező esetben a kis- és közepes vállalkozói szektor nem tudja lehívni a pénzeket. Nem önmagában arról van szó, hogy munkahelyeket kell teremteni, hanem hosszú távra szóló álláshelyekre van szükség.

2010–14 között az ellenzék mindenre nemet mondott, még akkor is, ha ez önsorsrontó volt. Jó példa erre a bankadó, a rezsicsökkentés és a gyed-extra. Most is arról beszélnek, hogy azért kell őket támogatni, hogy ellenpólust képezzenek a Fidesz túlhatalmával szemben. Ha valaki csak arra akarja használni a helyhatóságokat, hogy ellenzéki politikai végvárakat építsen, azzal nehéz lesz együttműködni. Mindenki arra szavaz, akire akar, de ha ellenzéki csatatérré akarja változtatni a települését, akkor hajrá!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A helység galagonya
2014. szeptember 22. 13:36
Kósa IQ-ja a csődör két hátsó lába közé esik.
Korlátlan lehetetlenségek hazája
2014. szeptember 22. 13:33
"Kósa elárulta, mennyi lesz az euró: Az euróárfolyam 1 és 1000 forint közé fog esni." A majdnemdiplomás' Laja megint shortolni készül? :)
balbako_
2014. szeptember 22. 11:52
Tegyük fel, hogy befut a DK-MSZP. Együtt PM által támogatott jelölt, megnyeri a választást. Azt is tegyük fel megszerzi a szükséges többséget is az önkormányzatban e pártok jelöltjeiből. A választás után mi történik? A pártok egymás torkának ugranak. Az ugrifüles meg spekulálhat, hogy most ki dirigál neki végül is. Tiszta agyrém, anarchia, működésképtelenség. Erre nem gondoltak még?
Buga Tiborné férje
2014. szeptember 22. 11:34
Id. Marosán György nyomta így anno. A Fidesz Marosán Bucija nagyságrendekkel nagyképűbb. Lájkoljátok, cöf-cöf-cöf!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik