Búcsúzzunk el együtt az észt nagykövetségtől!

2014. szeptember 22. 10:59

Arra kérünk Titeket, hogy szeptember 25-én, 18 órára gyertek el minél többen a megszűnő észt nagykövetség épülete elé.

2014. szeptember 22. 10:59
Észtország barátai

Búcsúzzunk el együtt az észt nagykövetségtől!

Szimpátia-megmozdulás 2014. szeptember 25-én, csütörtökön, 18 órakor

A magyar kormány július elején váratlanul bejelentette, hogy bezárja a tallinni magyar nagykövetséget. A hivatalos indoklás külgazdasági, külkereskedelmi, külpolitikai és kulturális diplomáciai szempontokra hivatkozott. A döntés Észtországban és hazánkban is széles körben értetlenséget keltett. Sokakban felmerül a kérdés, hogy ez az észt néppel, nyelvrokonainkkal való kapcsolatunkat hátrányosan érintő lépés nem lett volna-e elkerülhető. Az észt fél a Magyar Külügyminisztérium júliusi bejelentése nyomán úgy döntött, hogy válaszképpen maga is bezárja budapesti képviseletét. Őexc. Priit Pallum, Észtország utolsó hivatalban levő budapesti nagykövete ez év szeptember 30-án távozik hazánkból, és vele távozik egy darabka Észtország is.

Az észt nagykövetség budapesti működése során nemcsak méltóképpen képviselte Észtországot, hanem egyúttal számos hazai tudományos, művészeti és más rendezvényt is támogatott, továbbá sok magyar és magyarországi észt állampolgárnak, szervezetnek, diákoknak, kutatóknak, vállalkozóknak és másoknak nyújtott segítséget észt ügyeikben. Ezért arra kérünk Titeket, hogy szeptember 25-én, 18 órára gyertek el minél többen a megszűnő észt nagykövetség épülete elé, hogy köszönetet mondhassunk Észtországnak és nagykövetének az elmúlt évekért.

Helyszín: Budapest, II. kerület Áldás utca 3.

Időpont: 2014. szeptember 25., 18:00

Gyülekezés: 17.45-kor. Kérjük, érkezzetek pontosan!

Tervezett program: Pontban 18 órakor becsengetünk a nagykövetségre, kihívjuk a nagykövetet a kapu elé, majd virággal és rövid beszéddel köszönünk el tőle és az Észt Köztársaság Nagykövetségétől. Így fejezzük ki a »népi diplomácia« jegyében, hogy mi magyarok továbbra is fontosnak tartjuk a két ország közti jó kapcsolatot, és értékeljük azoknak a munkáját, akik tettek és tesznek érte.

A búcsúzás keretében elhangzik az Ärkamisaeg című észt dal első három versszaka. Az éneklés természetesen nem kötelező, de a dal könnyű, és örülnénk, ha a résztvevők közül minél többen csatlakoznának az alkalmi kórushoz. A dalt alább hallgathatjátok meg. Ugyanitt megtaláljátok a szövegét is, melyből viszünk magunkkal a helyszínre is.

Kérjük, hogy terjesszétek a szimpátia-megmozdulás hírét az ügyben érdekelt barátaitok, ismerőseitek között!

További információ: bucsuakovetsegtol@gmail.com.

A szervezők

(Közlemény)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2014. szeptember 22. 16:02
Nem létező észt rokonságot félretéve, modortalan és pitiáner dolog uniós és NATO-szövetségesnél nagykövetséget bezárni. Egy nagykövet, két titkárnő. Kb. ennyit spóroltak meg, mert az észt ügyek kb. ennyivel elvihetőek lehettek.
Ángyán Páván
2014. szeptember 22. 13:26
Timothy Garton Ash Ezek is a Szadisták. http://oef.org.ee/en/news/article/timothy-garton-ash-to-speak-at-xiv-open-society-forum/ http://valasz.hu/itthon/egykori-szdsz-esek-szamonkerest-surgetnek-magyarorszaggal-szemben-34617
Ángyán Páván
2014. szeptember 22. 13:14
II. kerület Áldás utca 3. - valamiért ezek se a munkáskerületekben székelnek.
Ángyán Páván
2014. szeptember 22. 13:04
Hogy micsoda gittegyletek vannak, nem is gondolná az ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik