És hol vannak a kommunisták?

2014. szeptember 22. 07:57

Abba kéne végre hagyni ezt az ostoba, parttalan kommunistázást, és a politikai kultúránk maradékának szándékos rombolását.

2014. szeptember 22. 07:57
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

Némileg zavarja a képet, hogy jó néhányukat a Fidesz a keblére ölelte, nem számított sem titkosszolgálati múlt, se MSZMP KB-titkárság, se a spontán privatizációban (magyarul közrablásban) való részvétel. Ettől kezdve az egyszeri polgár joggal gondolhatja, hogy az antikommunizmus erkölcsi világa enyhén szólva töredezett.

A helyzet feldolgozását nem segíti »a szocialista terror szellemi örököseiről« és "mai támogatóiról" beszélő Kövér házelnök (ideértve lassan mindenkit, aki nem Fidesz-szavazó), amiben a legkevésbé fontos momentum, hogy az úr maga is KISZ-titkárként kezdte (és talán máig ezért kompenzál). Sokkal lényegesebb, hogy ezzel az avítt, egyre nyilvánvalóbban manipulatív, értelmetlenül kiterjesztett jelzővel egyaránt elejét veszi annak, hogy kialakuljon valamiféle tartható normarendszer a kommunizmus és a kommunisták megítélésében (és megtudjuk végre, kit tarthatunk valóban bűnösnek mi, az egyébként túlnyomórészt gyáva, kollaboráns társadalom), illetve létrejöjjön a hazai jobboldalnak egy komolyan vehető, a nacionalizmuson, a manipuláción és a populizmuson túllépő pozitív társadalmi doktrínája, amelyre vevő lehetne az ország (nem pedig csak a negyede). Az illiberalizmus (bármit jelentsen ez) ugyanis nem társadalmi doktrína, hanem ahogy a propagandistái leplezetlenül meg is mondják, az autokráciába hajló állami centralizációnak a hatalomért végzett önszorgalma.

Abba kéne végre hagyni ezt az ostoba, parttalan kommunistázást, és a politikai kultúránk maradékának szándékos rombolását, amely miatt momentán a legelviselhetetlenebb, legnívótlanabb közéleti csehó vagyunk az EU-ban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2014. szeptember 22. 13:36
A címkézés, skatulyázás nem visz sehova. Legalábbis a világos beszédhez biztos nem. Itt van ez a kommunistázás. Kiről beszélünk? Rákosi Mátyásról? Nagy Imréről? Kádárról? Gyurcsányról? Ugye, nagyon nem mindegy. Meg egyáltalán, ez az utólagos okoskodás nem túl etikus. Ne utólag, most tessék tisztességes, bátor stb. lenni! (Mondjuk próbaképen oda állni a kisfőnök elé, és a szemébe mondani, hogy hülyeségeket beszél.)
kacsa
2014. szeptember 22. 13:08
És hol vannak a nácik? Annyit hallok róluk, mégse látom őket.
pajszer
2014. szeptember 22. 12:46
"Abba kéne végre hagyni ezt az ostoba, parttalan kommunistázást." Igaza van. HOL VANNAK ITT KOMMUNISTÁK ? legfeljebb a Thürmer Gyula. Opportunista, pénzért mindenre hajlandó gecik, azok vannak tömegével.
puszika
2014. szeptember 22. 11:32
Na kérem! Ilyen álvakoktól vonta meg az OEP a rokkant nyugdíjat,mint Béndek Péter!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik