Mitől véres a lábad?

2014. szeptember 17. 07:21

A HÖK vagy eltűnik a süllyesztőben, vagy százszázalékosan újjáalakul.

2014. szeptember 17. 07:21
Körmendy Zsuzsanna
MNO

„A HÖK történetében új időszámításnak kell kezdődnie a gólyatábori erőszak óta. Egy ország kívánja, hogy többé ne játszhassanak beavatásnak nevezett megalázósdit elsőéves, tapasztalatlan egyetemistákkal. Hiába suhogtatják korbácsként a 68-as hívószavakat, bízunk abban, hogy még egyszer nem rendezhetik be az egyetemi előadótermeket vörösgárdista tömegszállásnak.

A demokrácia nem mantra, amelyet ha romlott félértelmiségiek sokszor ismételnek, megvalósul. Akkor valósul meg, ha a józan többségnek nem kell meghajolnia az erőszakos kisebbség előtt. A HÖK vagy eltűnik a süllyesztőben, vagy százszázalékosan újjáalakul. A kancellária-rendszer segíthet azon, hogy rektorok és professzorok kinevezését többé ne fúrhassák meg. Szívesen látnánk tiszta szívű egyetemistákat a hallgatói képviseletben. A változásokhoz az egyetem vezetése és az oktatási irányítás csak segítséget, kereteket adhat. Megújulásuk belülről történhet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2014. szeptember 17. 11:17
. Kiváló Körmendy Zsuzsanna cikke. Ergo: nem lett volna szabad kezükbe olyan jogosítványokat adni, hogy állások, kinevezések függhessenek a hallgatói önkormányzatok képviselőitől, akik rendszerint meg is kérték támogatásuk árát, és ezzel zsarolhatták azokat akiknek feladata lett volna megakadályozni, hogy elfajuljanak a gólyatáborok, hogy némely egyetemi hallgatói önkormányzat nem tudott elszámolni a rábízott százmilliókkal. A HÖK arrogáns pofátlansága zsarolási pozíciójukból adódóan az egeket verdeshette. Fontos tárgyalásokra modoros kivagyisággal, késve, köszönés nélkül jöttek-mentek a miniszterhez vagy az államtitkárhoz, de az is előfordult, hogy erősen megidézve a kínai vörösgárdisták stílusát, a földre (szőnyegre) is köptek. Egyetemi tantermeket foglaltak el, lehetetlenné tették az oktatást, ott aludtak az előadótermekben, és az egyetemi felső vezetés tehetetlennek tűnt velük. Tehetetlen is volt, mivel kinevezésük a HÖK markában volt, a HÖK jóindulatától függtek, ezért aztán az egyetemi felső vezetésnek üléspontja határozta meg álláspontját és szívesebben nem tettek semmit, amiért a nagy hatalmú HÖK összevonhatta volna szemöldökét.
Paul Légère
2014. szeptember 17. 10:31
Látom Zsuzsika jól kapaszkodott, amikor rázták a fát ott a szerkesztőségben.
tango47
2014. szeptember 17. 10:27
Az u.n. szívatás sok helyen (így az egyetemi gólyatáborokban is) bevett szokás. Ilyen volt durvább formában anno a kötelező sorkatonai szolgálatnál az új bevonulókkal szemben, de filmekben is számtalan példáját láthattuk, hogy az ilyen típusú "ugratások" hamar átcsaphatnak kegyetlenkedésbe (és ez független a szereplők életkorától). A nemi erőszak egy új kategória: itt kell megálljt mondani.
A helység galagonya
2014. szeptember 17. 08:44
Drága asszonyom! Önnél kimaradt a serdülőkor
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik