Orbán, a fair maga

2014. szeptember 16. 18:23

Nem zárom ki, hogy a mindenórás kormányfő megint nyelvi kelepcébe került.

2014. szeptember 16. 18:23
Veress Jenő
Népszava

„A tisztességtelen hitelezés korszakának lezárását, a fair bankok korszakát csak fair küzdelemben szabad kikényszeríteni - húzta alá a miniszterelnök, majd kitért arra is, hogy ésszerű és indokolt felkészülni a küzdelemre. »Ismerjük a nemzetközi pénzügyi szervezetek súlyát és azt is tudjuk, hogy a bankok önmagukban is erősek, bátrak és ravaszak. Ravaszak, mint a példázatban szereplő denevér, amikor a madarakra vetik ki az adót, a denevérek a fogukat mutatják, amikor pedig az egerekre róják ki, akkor pedig a szárnyukat.« Meglehet, nem ismerek minden szólásmondást, de a denevérek adóztatásáról még tényleg nem hallottam e népi , valószínűleg a kormányzati think thank varázsigéjéről.

Nem zárom ki, hogy a mindenórás kormányfő megint nyelvi kelepcébe került. Az illiberális lényegében kicsinyest jelent. Ha a jó király megint félreértett valamit, akkor ez a fairy lehet, fair helyett... Vagyis nem a sportbecsületet, hanem a fairy talet, a tündérmesét, a lódítást jelenti, ami nem idegen a matolcsysta államberendezkedéstől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2014. szeptember 17. 12:15
"A kádárizmus a legaljasabb mentális korcsosulás, amit el tudok képzelni." http://oriblog.blog.hu/2014/09/17/civil_allami_ennyi_a_bune És ebbe a posványba ássátok bele az országot, jó mélyre...
atila68
2014. szeptember 17. 09:23
Tudod Jenő néha elgondolkozom, hogy milyen világ az ahol neked ezért pénzt adnak?
Akitlosz
2014. szeptember 17. 04:20
Ezért ennek az embernek fizetnek?
kispufi
2014. szeptember 16. 23:34
a denevér ravaszsága onnan sejthető, hogy ha nagyon csúnyának hisszük, akkor a veressjenők társaságát keresi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik