Hajdúvilág a sivatagban

2014. szeptember 16. 07:29

Aztán lesz-e olyan nap, amikor megsemmisítik az Iszlám Államot? Igen, ez a nap el fog jönni, hiszen az összes ilyen mozgalom kifullad, szétesik.

2014. szeptember 16. 07:29
Sitkei Levente
Magyar Nemzet

„Persze, hiszen itt nem ideológiáról van szó, hanem pénzről, megélhetésről, csak mi hisszük azt nagyon távolról, hogy a mérsékeltnek kinevezett fegyveres kőkemény logikával felvértezett páncélos lovag, aki inkább az életét áldozza, de a fekete zászlósoknak nem enged. Maguk a fekete zászlósok pedig egy pillanat alatt adják fel saját eszméiket, ha épp jobban jövedelmező kilátások vannak a másik oldalon. A sok fegyver pedig nem oldódik fel a homokban, ott marad a szakállasnál, aki valamelyik szervezetnél harcol. Pont olyan eséllyel kerül az Iszlám Államhoz, mint az an-Nuszra Fronthoz, a Szabad Szíriai Hadsereghez vagy egy olyan csoporthoz, amely ma még nem létezik, de holnap már igen.


Arra persze nincs esély, hogy visszatérjenek az amerikaiak a tett színhelyére, a tönkretett Közel-Keletre, ezt előre kizárta Barack Obama, de repülőgépekkel segítik az iraki hadsereget, ahogy a franciák és a britek is. Csak szárazföldi csapatok ne menjenek oda, a forró pokolba, politikailag azt egyik ország se vállalhatja. Arról se lehet szó, hogy a térség másik reguláris ereje, a szíriai hadsereg támogatást kapjon a nyugatiaktól, hiszen az önmagunk szembeköpése volna, talán Iszlám Állam se volna, ha Bassár el-Aszadot nem próbálják elmozdítani.

A szíriai elnök maradt, három éve folyamatos a harc Szíriában, azóta annyi zászló lengett a különböző házakon, hogy a lakók se tudják, kivel vannak az éppen az utcájukban lövöldözők. Irak kormánya gyakorlatilag működésképtelen, Irak maga is az, az országban egyedül a kurdoknak van stratégiai látásmódjuk, de ők éppenséggel nem egységes Irakban gondolkodnak, sebaj, ők is kapnak fegyvert, Irak is, meg úgy általában mindenki.
 
Aztán lesz-e olyan nap, amikor megsemmisítik az Iszlám Államot? Igen, ez a nap el fog jönni, hiszen az összes ilyen mozgalom kifullad, szétesik. Akkor viszont már senki sem fog rájuk emlékezni, sokkal nagyobb és veszélyesebb csoport lesz majd a nagy ellenség, s ugyanúgy csillogó nyugati fegyverekkel fognak majd rohamozni azok a fiúk. A negyven külügyminiszter Párizsban ezt nem látja. Mert fegyvert eladni nagyon jó üzlet.
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gjallarhornet
2014. szeptember 16. 13:54
"Mert fegyvert eladni nagyon jó üzlet.” Az amerikai demokrácia nem több lobby-csoportok harcánál...
Fahrenheit 451
2014. szeptember 16. 12:58
"az összes ilyen mozgalom kifullad, szétesik." "Majd ha kifárad az éj s hazug álmok papjai szűnnek" már Vörösmartynak sem volt igaza, mert ezek nem nem fulladnak ki és nem "szűnnek". ezeket meg kell szüntetni. erővel, összefogással.
marko11
2014. szeptember 16. 09:49
Az USA nevével fémjelzett nemzetközi nagytőkének, a hatalom igazi birtokosainak állandó szükséglete az ellenség. (Akik ellen harcolhatnak, miután felfegyverezték őket.) A Szu. összeomlása óta láthatóan gondban vannak, hogy mindig legyen ellenség, ahol aztán bombázhatnak egy kicsit. Persze kizárólag humanitárius célokból.
Senye Péter
2014. szeptember 16. 08:59
"Aztán lesz-e olyan nap, amikor megsemmisítik az Iszlám Államot?" - naná, mint ahogy eltűnt a Vörös Hadsereg Frakció és más alakulat is. De valakiknek mindig érdekükben áll majd ilyen-olyan bandákat pénzelni és felfegyverezni, akik aztán önellátókká válnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik