Gyurcsánynak a politika az élete

2014. szeptember 16. 16:19

Így szerettem belé, így fogadom el, látom, milyen fontos ez neki, fel sem merül bennem, hogy panaszkodjak, hogy keveset van itthon. Interjú.

2014. szeptember 16. 16:19
Dobrev Klára
Dobrev Klára
hvg.hu

Hogy viseli, hogy Gyurcsány Ferenc – ahogy ő fogalmazott – továbbra sem a baloldalról szóló »kurva jó könyvek« írásával tölti az idejét, hanem továbbra is térdig gázol a pártpolitikában?

Ha nem is könyveket, de izgalmas cikkeket azért ír. De tény, most is reggel héttől éjfélig dolgozik, mostanában az országot járja. De így szerettem belé, így fogadom el, látom, milyen fontos ez neki, fel sem merül bennem, hogy panaszkodjak, hogy keveset van itthon.

És a személyét érintő támadásokat hogyan viseli?

Sok mindenhez hozzá tud az ember szokni, lassan ehhez is. Ha reggel a Magyar Nemzetben nincs legalább három gyurcsányozás, unalmasan indul a nap. Persze az sem mindegy, kitől, milyen szándékkal jön a lejárató kísérlet. Vannak emberek, akiknek a kritikája fáj. És persze humorérzék is kell hozzá. Nem csak én, a gyerekek is látják a plakátokat, hogy »Gyurcsány és Bajnai együtt tették tönkre az országot!«. De, őszintén szólva, csak kis színesnek tekintjük ezeket az életünkben. (...)

Hogy látja, szeretne Gyurcsány Ferenc még miniszterelnök lenni?

Szerintem nem. Nem tetszeleg a kihívó szerepében. Imádja a politikát, ez az élete. De jobban szeretné megdönteni Orbán rendszerét, mint egyszerűen csak magának kikaparni a gesztenyét. Politikus marad, erről már én sem tudnám lebeszélni. Lesz dolga a remélt választási győzelemben, de hogy milyen formális szerepben, arról fogalmam sincs. Jelenleg építkezik, új arcokat keres. Kerék-Bárczyt, Molnár Csabát, Vadai Ágit segíti például, vagy ott van Nagy Huszein Tibor.

Gyurcsányról nehéz elképzelni, hogy kinevel maga mellett egy potenciális kormányfőjelöltet. Ha valahol megjelenik, minden róla szól. Emiatt is fáznak tőle sokan az MSZP-ben és az Együtt-PM-ben.

Szerintem ne arra vágyjunk, hogy egy nála szürkébb, kevesebb személyes varázzsal rendelkező politikus jöjjön, hanem arra, hogy egy nála minden tekintetben jobb. A verseny nem arról szól, hogy partvonalra szorítsuk, aki kicsit jobb a pályán, hatásosabban beszél, izgalmasabb a politikai víziója. Valószínűleg 10 millió ember közül van olyan, aki erősebb karizmával, nagyobb tehetséggel tudna belépni a politikai térbe. Való igaz, ehhez vonzóbbá is kell tenni a politikát, és türelmesebbnek lenni mindazokkal a civilekkel, akik megpróbálkoznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
David Karúszó
2014. szeptember 18. 11:53
"fasisztázánál" = "fasisztázásnál" bocs...
Ángyán Páván
2014. szeptember 17. 13:16
Kiváncsi vagyok, a naccsága egyből bebassza-e bölcsődébe újszülöttjét, ahogy a magyar anyáknak tanácsolta a Corvinuson. Vagy ő nem szürkén morzsolgatja a hétköznapjait az ötven négyzetméteres panelban?
Karakter
2014. szeptember 17. 11:51
Kedves Klára! Biztos hallott már a megboldogult Adolfról! Arról a diktátorról, aki hasonló retorikával gyűjtötte maga mellé Németországban híveit! Hasonló mentalitással, hasonló önkénnyel és radikális eszmei irányzattal, mint a maga férje Gyurcsány Ferenc! Szerencsére az emberek kisebbik része éljenzi, a többi, vagyis a többség fél és undorodik ettől az eszmétől!
bornemiszabela
2014. szeptember 17. 11:33
oszt Vadait kurogatja még? erről nem olvastam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik