Alig van már uniós szövetségesünk

2014. augusztus 15. 18:29

Liberálisok
Liberálisok

Orbán Viktor ismét kettős beszédet folytat: ami Brüsszelben jó, az itthon már ördögtől való.

„Orbán Viktor a Kossuth Rádióban ma azt nyilatkozta, hogy az Oroszországot sújtó szankciókkal kapcsolatos döntést a Nyugat szorgalmazta, az ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel és partnereket keres az unióban a döntés megváltoztatásához. A Liberálisok emlékeztetik a miniszterelnököt arra, hogy az Oroszországgal kapcsolatos gazdasági szankciók elfogadásánál Magyarország külügyminisztériumi szintén képviseltette magát.

A július 29-án született, az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok által is támogatott döntésnél Magyarország nem élt ellenvetéssel, nem volt kifogása az Oroszországgal szembeni intézkedés szükségességével és annak módjával kapcsolatban sem. Hazánk miniszterelnöke most, a döntés után több mint két héttel áll a nyilvánosság elé azzal, hogy kifogása van az uniós döntéssel kapcsolatban. Orbán Viktor ismét kettős beszédet folytat: ami Brüsszelben jó, az itthon már ördögtől való. Orbán Viktornak végre tudomásul kellene vennie, hogy Magyarország az Európai Unió közösségének tagja.

Tusványos óta tudjuk, hogy a miniszterelnök Oroszországot mintaállamnak tekinti, de az ő személyes véleménye nem írhat felül uniós jogokat- és kötelezettségeket. Az unió, Magyarország teljes egyetértésével döntött, és tévedés lenne azt gondolni hogy hazánknak Putyin védőjének szerepében kell szövetségeseket keresnie az unióban. Erre egyébként sincs sok esély, hiszen hazánknak, éppen az Orbán-kormány politikája miatt, aligha van már szövetségese az unióban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/73266