Kajak-kenu vb: az éremtáblázat élén zártak a magyarok

2014. augusztus 10. 16:31

Hat arannyal, öt ezüsttel és hat bronzzal az éremtáblázat élén végeztek a magyarok a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon. A vasárnapi váltókban a férfi kajakosok az első, a férfi kenusok a harmadik helyet szerezték meg.

2014. augusztus 10. 16:31

A magyar versenyzők 6 elsőséggel, 5 második és 6 harmadik hellyel az éremtáblázat élén zárták a Moszkvában rendezett kajak-kenu világbajnokságot. A második Oroszország, a harmadik Németország lett.

A vasárnapi váltókban a férfi kajakosoknál Dudás Miklós volt az első ember, ő negyedikként „adta át a stafétabotot” az ifjúsági olimpiai bajnok Tótka Sándornak, majd a mindössze 18 éves Nádas Bence következett, aki harmadikként váltotta a befejező embert, Hérics Dávidot. Utóbbi aztán óriásit hajrázott, s nagyszerű teljesítménnyel behozta a csapatot az első helyre.

A kenusoknál egy bronz jutott a magyaroknak: a Lantos Ádám, Nagy Péter, Hajdu Jonatán és Korisánszky Dávid alkotta együttes szinte végig a harmadik helyen haladt a nagy fölénnyel győztes oroszok, valamint az ukránok mögött, s végül felléphetett a dobogóra.

A női kajakosok – Vad Ninetta, Kárász Anna, Lucz Dóra és Tóth Dzsenifer – éppen lemaradva a dobogóról negyedikek lettek.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2014. augusztus 11. 10:39
Szépen fociztak a srácok :D
peninsulavaldes
2014. augusztus 11. 10:29
Gratulálok! Büszkék lehetünk rájuk.
peti
2014. augusztus 10. 23:30
Egysegelem es Potyka hamarosan ravilagitanak, nagyon helyesen, hogy: - ezek nem is magyarok - csalassal nyertek ennyi ermet - a kajak-kenu amugy nem is sport - ok egyedul is tobbet nyertek volna, ha nem kell eppen a Mandinerre irogatniuk.
tóth mária
2014. augusztus 10. 19:21
Roppant büszke vagyok rájuk, csak így tovább !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik