Heves indulatok a Szabadság téren

2014. július 21. 20:05

A hétvégén elkészült német megszállási emlékmű komoly indulatokat váltott ki a szoborcsoportot ellenző és támogató tüntetők között.

Hiába döntött úgy a kormány, hogy hivatalosan nem adják át a hétvégén elkészült Szabadság téri emlékművet, ennek ellenére sokan voltak kíváncsiak a szoborra. Többen heves szóváltásba is keveredtek egymással az Index videója szerint.

Bencsik András újságíró, a Békemenet egyik szervezője bízik benne, hogy a hisztéria el fog múlni a német megszállási emlékművel kapcsolatban. Szerinte úgy illene, ha lenne rendes avatása az emlékműnek, amit azonban a csőcselék ellenez. Véleménye szerint nem hisztérikusan kellene a szoborról vitatkozni.

A Demokratikus Koalíció képviselőnője, Vadai Ágnes felháborítónak tartja, hogy az éjszaka leple alatt, rendőrök és kordonok gyűrűjében állították fel az emlékművet. Vadai szerint sérti a szoborcsoport az áldozatok emlékét és minden magyar demokratikus polgárt.

Az egyik tüntető szerint a Szabadság téri tüntetések már rég nem az emlékműről szólnak, hanem jól mutatják a magyar társadalomban lévő töréseket, problémákat. Szerinte a heves indulatok jól példázzák, hogy mennyire nem vagyunk jóban a múltunkkal.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/72165