Most sem bukott meg a lengyel kormány

2014. július 11. 12:38

Leszavazta pénteken a lengyel parlament a kormány elleni konstruktív bizalmatlansági indítványt, amelyet néhány napja a legnagyobb ellenzéki párt, a Jaroslaw Kaczynski vezette Jog és Igazságosság (PiS) nyújtott be a lehallgatási botrány miatt.

2014. július 11. 12:38

A pénteki voksoláson a 460 fős törvényhozás 236 tagja szavazott a beadvány ellen, és mindössze 155 képviselő támogatta az ellenzék javaslatát. A szavazástól a baloldali ellenzék hatvan tagja tartózkodott.

A mostani volt a második bizalmatlansági indítvány a Tusk-kormány ellen, a lengyel lehallgatási ügy kipattanása óta.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2014. július 11. 13:37
Ha már valaki, főleg egy kormányfő bizalmatlansági inditvánnyal akarja biztosítani, meghosszabbitani hatalmát az már olyan kutya vacsorája. Lehet, hogy a parlamentben a képviselök saját exisztenciájuk miatt maguk is meghosszabbitják képviselő státuszukat(lásd Gyurcsány-Bajnai éra), de a társadalomban már nincs többségük amit a lengyel példa és közvélemény kutatások mutattnak. Ha egy vezető Politikus képtelen felismerni azt, hogy mikor kell hátrább lépni az lehet, hogy a késöbbi pályafutását is kovkáztattja, mivel nem tud emelt fővel visszatérni a szinpadra.
Fahrenheit 451
2014. július 11. 12:52
hál'istennek.. drukkoltam a lengyeleknek, hogy nehogy megint visszacsússzanak a kaczynskista, fidesznyik típusú idiotizmusba, ha már olyan szerencsésen megszabadultak a félbolondjaiktól, akik most ide járnak békamenetelni, mert olyan sivárak, hogy szükségük van az akolszagra, meg persze a CÖF-től dugott közpénzünkre is..
paraklétosz
2014. július 11. 12:46
(Le)hallgatni arany?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik