Lengyel, magyar két jó barát, együtt sz*pja…

2014. június 27. 09:53

Be kell vallanunk itt a Toronyházban, a lengyel belpolitika történéseire enyhe irigységgel néztünk mindeddig.

2014. június 27. 09:53
B. Boogieman
Tutiblog

Ennek fényében már érthető, hogy amikor itthon beindult a Paks-hiszti, a PO és Tusk köreiben voltak páran, akiknél megértő talajra hullhatott a Hungaroputyin-mítosz (amit mi már egy korábbi mémben próbáltunk kifigurázni még tavaly.) Ezért amikor a Népszabadság és a hazai balmédia kajánul hozza le a bazmegelő-faszozó lengyel atyafiak Orbán-bashingjét, tulajdonképpen nem tesz mást, minthogy felnagyítja azok hangját, akik a lengyel kormánypárton belül az ő nézeteiket képviselik. Ami annál is inkább érdekes, lévén a botrányt kirobbantó Wprost kb. a lengyel HVG és a Heti Válasz sajátos kombinációjának tekinthető, de alapvetően abban érdekelt, hogy a PO-t még inkább balra húzva-tolva lehetőleg a párt balszárnyát hozza helyzetbe, és a jobbszárnyat gyengítse.

Így a mostani botrány elsődleges célpontja az, hogy Tuskot lehetőleg végleg leszakítsa Orbánról, a Fideszről, valamint a többi, hozzá hasonló visegrádi jobboldali szövetségesekről, és a gazdasági-növekedési programok orbánitól eltérő csomagját fogadják el. Erről szól ugyanis a botrány érdemi, a lengyel politikai életet valóban meghatározó része. Orbán Putyin faszát szopja, az amcsi kapcsolatok szart se érnek, a MOL vezér az asszonnyal intézi el a perét témák csak helykitöltést szolgálnak, miközben főleg arról volt szó, hogy a pénzügyminiszter leváltásáért cserébe a központi bank támogatná a kormány intézkedéseit, titokban állampapírt venne, hogy stabilizálja a piacot, lesimítsa a kilengéseket, kiherélve ezzel a k-k-európai térségre játszó spekulációt. A gond az, hogy a lengyel jegybanknak tilos saját állampapírt vásárolni, és emiatt áll a bál. Gyakorlatilag a PO balszárnyának helyzetbe hozásáért, a jobbszárnyhoz köthető pénzügyminiszter beáldozásáért cserébe a lengyel központi bank tiltott állampapír-tranzakciókat ajánlott.

Mondhatnánk ezen a ponton, hogy szegény Donald most kapja meg a maga brüsszeli köreit, ahol miután szövetségi rendszerében nincs meg a Békemenethez hasonló »népi« jobboldali háttér, lévén azt a legkeményebb ellenfele építette fel orbáni mintára, maradtak neki a kamarilla-politizálás mocsarába tévedt szövetségesek a háta mögött, akik immár többet ártanak neki, mint használnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2014. június 27. 10:59
"Lengyel, magyar két jó barát, együtt sz*pja Putyin f*át" - ez jó. Hogy is van a vicc poénja? Kábé így: Már megint az oroszok jártak jól...
Ouroboros
2014. június 27. 10:52
Ez miez? Nem lehetett volna Zakar Zoltán híres 1985-ös elmegyógyintézeti székfoglalóját betenni helyette?
MOPO3OB
2014. június 27. 10:37
Egyre kisebb az esélye annak, hogy itt az orosz titkosszolgálat akciójáról van szó. Ők soha nem támadnának Hernádira mert vele fognak megállapodni az INA részvények megvásárlásáról ha túlfeszítik a horvátok a húrt. Sokkal valószínűbb, hogy itt a sunyi és alattomos német titkosszolgálat mesterkedéséről van szó. A németeknek már régóta bajuk van Hernádival, de ő persze ebben a történetben csak mellékszál. Az ügy miatt van Lengyel-USA, Lengyel-Orosz, Lengyel-Magyar konfliktus, csak éppen Lengyel-Német konfliktus nincs. Tudva levő, hogy a luxemburgi off-shore király Juncker helyett Donalt Tusk lett volna az egyik lehetséges jelölt. Márpedig Tusk személye annyira szálka németek szemében, hogy akár még ennek is szerepe lehetett abban, hogy Merkel hosszas hezitálás után mégis Juncker támogatója lett. Simán kitelik a németekből egy ilyen lejárató titkosszolgálati művelet. Nem is Hernádi beszél a felvételen hanem Jacek Krawiec!!!! Majd kiszivárogtatunk mi is egy olyan "lehallgatott" beszélgetést amiben Pintér Sándor arról beszél: "Képzeljétek! Ez az Angela Merkel egy kettős-ügynök spicli családból származik. Ez eddig sem volt titok. Hamburgi lelkész apuk NDK-ban vállal lelkészi szolgálatot a kommunizmus alatt. Röhej! De ami még jobb, a család úgy utazgat az NDK és NSZK között ahogyan még egy NDK külügyes is csak alkoholos álmaiban. Merkel kisasszony pedig büntetlenül nudi-fotóztatja magát, és a prűd NDK-ban semmit nem szólnak. Sőt agitpropos lesz az NDK Kiszben, FDJ-ben. De ezt eddig is tudtuk. Az viszont új infó, hogy nemrég bizonyítékokkal zsarolta meg Merkelt a CIA. Nem voltak annyira körültekintőek a Stazinál amikor a kiemelt ügynökök aktáit megsemmisítették. És hát a lelkész NDK apuka eleve kettős ügynök volt. Úgy táncol Merkel ahogyan a CIA fütyül. Az NSA-nal azon viccelnek, hogy Obama akkor szopatja le Merkellel a nagy csoki bránerét amikor akarja. (Hahaha - nevetés hangzik a felvételen, majd Pintér folytatja) De a lényeg most jön! Az Egyesült Államok a német Merkel bábjával éleszti újra az európai hidegháborút. Beerőszakolják a németekkel ezt a régi alvóügynökünket, Junckert az EU élére, Ukrajnában összehozzák a 21. század európai konfliktusát, és úgy fognak tejelni az EU országok az USA hadiiparnak ahogyan még az előző hidegháború alatt sem. A hülye románok már önszorgalomból verik a Pentagon ajtaját, hogy szállják már meg őket.'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik